EXCLUSIV Capul lui Moțoc vrem! Cine este românul necunoscut de 19 ani care în week-end a debutat în Serie A și a jucat toate cele 90 de minute

Andrei Motoc Salernitana Serie A Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 11:58
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 12:21

Fotbalistul de 1,95 metri înălțime este eligibil atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova, dar nu a fost convocat până acum la niciuna dintre naționale.

Andrei Moțoc, un jucător român în vârstă de 19 ani, originar din Republica Moldova, a debutat în week-end în Serie A la Salernitana, fiind integralist în partida pierdută cu Lazio Roma, scor 0-3, în etapa a 22-a a campionatului italian.

”Sunt fericit pentru debut, păcat însă pentru rezultat”, a spus tânărul fotbalist după meci.

A evoluat ca fundaș central, dar postul său de bază este cel de mijlocaș

Puștiul cu dublă cetățenie, română și moldovenească, care are 1,95 metri înălțime, nu a fost convocat până acum la niciuna dintre cele două naționale pentru care este eligibil!

El a profitat de numeroasele absențe de la seniorii Salernitanei și a fost titularizat ca fundaș central într-un sistem de joc 3-5-2, chiar dacă postul său de bază este cel de mijlocaș.

”Nu i-au tremurat deloc picioarele împotriva unui campion european”

În ciuda eșecului la scor, Moțoc a fost printre cei mai buni de pe teren din formația gazdelor. 

”Venit de la Primavera, unde campionatul este oprit de câteva săptămâni, și-a făcut debutul în Serie A împotriva unui campion european (n.r. - Ciro Immobile, atacantul lui Lazio). Nu i-au tremurat deloc picioarele și a avut câteva intervenții bune”, a scris Tuttomercatoweb despre Moțoc, care a primit cea mai mare notă de la Salernitana, 6.

”Deloc rău la prima sa apariție în Serie A”, a scris și Eurosport, care i-a dat tot 6, cea mai bună notă din echipa gazdelor.

MVP la un prestigios turneu de juniori

Moțoc provine dintr-o familie de lângă Leova, un orășel de pe Prut aflat la granița cu România, și a ajuns în Italia la vârsta de trei ani. 

A crescut la juniorii de la Bologna și Imolese, apoi la Granamica și Sasso Marconi, formații din diviziile inferioare italiene. 

La ultima dintre ele s-a remarcat cu o dublă înscrisă în finala Fossil Cup, o competiție juvenilă de prestigiu pe care a câștigat-o cu Sassi Marconi și la care a fost desemnat MVP-ul turneului.

Le-a atras astfel atenția celor de la Carpi, care l-au transferat în vara lui 2019.

Avea doar o oră jucată la nivel de seniori în întreaga carieră

Până să ajungă la Salernitana, cu care a semnat în luna septembrie a anului trecut, tânărul fotbalist avea doar două meciuri la nivel de seniori, pentru Carpi, în sezonul 2020-2021, mai exact 45 de minute în Serie C și alte 18 minute în Cupa Italiei.

În actualul sezon, a bifat în tur 10 prezențe la echipa Primavera și a înscris un gol.

Moțoc a fost promovat în decembrie la prima formație a clubului din Salerno și, după ce a rămas pe banca de rezerve în 0-1 cu Genoa (în Cupă) și în 2-1 cu Hellas Verona (în campionat), în week-end și-a făcut debutul la echipa la care căpitan este Franck Ribery.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!