NEWS ALERT Daniel Boloca, direct în grupele Champions League! Două echipe de top din Italia se luptă pentru transfer

Daniel Boloca Bologna Fiorentina grupele Champions League Sassuolo Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 14:28
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 15:32

Mijlocașul central româno-italian de la Sassuolo a retrogradat în Serie B dar va continua aproape sigur în Serie A.

Sassuolo a retrogradat în Serie B după meciul pierdut pe teren propriu în penultima etapă din Italia, 0-2 cu Cagliari duminică, însă mijlocașul central Daniel Boloca (25 de ani) este dat de presa din Peninsulă aproape sigur în Serie A și din sezonul viitor.

”Sassuolo este gata să-și ia rămas bun de la Boloca”, scrie luni la prânz Tuttomercatoweb, care dă și numele celor două formații de top din Serie A gata să lupte pentru semnătura fotbalistului cu un meci (mai exact, 6 minute) la naționala României și cu un joc-test la selecționata Italiei.

Bologna, momentan pe locul 3 în Serie A și deja calificată direct în grupele Champions League, și Fiorentina, finalista Conference League în acest sezon, sunt echipele interesate de Boloca!

Daniel Boloca, fotbalist de 10 milioane de euro în Serie A

Mijlocașul central româno-italian a ajuns în vara anului trecut la Sassuolo de la Frosinone, în cadrul unei ”afaceri de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

Mutarea a implicat, pe lângă suma de transfer de 6 milioane de euro, și trei fotbaliști împrumutați sau cedați definitiv de Sassuolo la Frosinone.

Și pe Transfermarkt, în acest moment, cota mijlocașului este de 10 milioane de euro.

Boloca a jucat în actualul sezon 32 de meciuri (23 ca titular), în Serie A și Coppa Italia, și a marcat 2 goluri.

El s-a remarcat inclusiv în partidele din lunile aprilie și mai cu granzii Inter Milano (victorie cu 1-0) și AC Milan (egal, 3-3), campioana și, respectiv, vicecampioana din actuala ediție. 

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în septembrie 2022 pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie 2022, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie același an, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile selecționerului de atunci Roberto Mancini.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!