Cornel Rapa Stranieri

Cornel Râpă scrie istorie pentru actuala echipă! Fundașul, cele mai multe prezențe în prima ligă din istoria clubului

Cornel Râpă (33 de ani) este în centrul atenției în Polonia, de curând ajungând să bată un record impresionat pentru actuala sa echipă, KS Cracovia. A devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri în prima ligă poloneză.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 16:52
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 17:10

Râpă a adunat peste 200 de partide în prima ligă, pentru două echipe, Pogon Szczecin și KS Cracovia. Pentru aceasta din urmă a atins borna 165, motiv pentru care a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezențe în prima ligă din istoria clubului.

KS Cracovia i-a pregătit un moment special lui Cornel Râpă, care a înregistrat performanța încă din momentul în care a consemnat a 163-a prezență. A primit un tricou înrămat cu numele său și cu numărul 163 pe spate din partea clubului, având nevoie de cinci ani pentru a bate recordul.

Cornel Râpă, cele mai multe meciuri în prima ligă din istoria KS Cracovia

Din vara anului 2018, Cornel Râpă evoluează pentru KS Cracovia, unde a adunat 180 de meciuri în toate competițiile, reușind să marcheze 9 goluri și să ofere 8 pase decisive.aaa

Fundașul lateral, lansat în fotbal de Oțelul Galați, echipă din orașul natal, a descoperit ceva nou odată cu transferul în afara granițelor, în august 2016, de la FCSB, fără sumă de achiziție. A ajuns la Pogon Szczecin, nu i s-au dat prea multe șanse în primă fază, însă acum este un străin apreciat în prima ligă din Polonia, considerată de mulți peste nivelul primei ligi din România.

Râpă a bifat peste 200 de meciuri în prima ligă din Polonia, 220 mai exact, a marcat de nouă ori și a pasat decisiv în 11 rânduri. A cucerit și două trofee, Cupa Poloniei și Supercupa Poloniei, în 2020 și 2021, cu KS Cracovia.

Lui Cornel Râpă nu i se dădeau prea multe șanse în momentul plecării în Polonia

Oricum, fundașul de bandă avea un CV impresionant încă anterior plecării din țară. Pe lângă cele patru titluri cucerite în România, trei cu FCSB și unul cu Oțelul Galați, și-a mai trecut în palmares o Cupă a României, o Supercupă a României și două Cupe ale Ligii în România.

În ciuda evoluțiilor solide, având și momente în care a fost căpitan al formației din Cracovia, Râpă nu a mai ajuns la echipa națională. Mai mult sau mai puțin surprinzător, au trecut 11 ani de când nu a mai fost convocat sub tricolor, din mai 2012, când era rezervă neutilizată într-o partidă amicală cu Elveția, câștigată cu 1-0.

Râpă a jucat în șase meciuri pentru echipa națională, iar ultimul a fost bifat în iunie 2011, cu Paraguay, scor 0-2, un amical, când era integralist.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!