OFICIAL Cornel Râpă schimbă echipa după șase ani! Cvadruplul campion al României s-a despărțit de Cracovia

Cornel Rapa cracovia Polonia Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 13:40
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 13:37
Cornel Râpă (34 de ani) va părăsi în această vară clubul polonez MKS Cracovia, la care este legitimat din 2018.

Cracovia, cel mai vechi club de fotbal din Polonia, a anunțat despărțirea de Cornel Râpă. Contractul fundașului dreapta expiră pe 30 iunie, iar polonezii au hotărât să nu prelungească înțelegerea.

Cornel Râpă pleacă de la Cracovia după șase ani

Râpă, premiat în septembrie pentru performanța de a deveni fotbalistul din istoria Cracioviei cu cele mai multe meciuri în prima ligă, își încheie perioada petrecută la clubul din Polonia cu 196 de partide, 9 goluri, 10 pase decisive și două trofee: Cupa și Supercupa Poloniei.

Cu o rundă înainte finalul de sezon din Ekstraklasa, Cracovia este scăpată de grijile retrogradării. Echipa lui Cornel Râpă ocupă locul 12, la patru puncte peste linie.

Râpă a plecat din România în 2016, după ce a fost campion de patru ori (o dată cu Oțelul Galați și de trei ori cu FCSB). Fundașul dreapta a jucat la două cluburi din Polonia: Pogon Szczecin (2016-2018) și MKS Cracovia (2018-2024).

  • 233 de meciuri a strâns Cornel Râpă în Ekstraklasa, la Pogon Szczecin și MKS Cracovia
  • 34 de ani a împlinit Râpă pe 16 ianuarie

Cornel Râpă: "Nu aș vrea să mai vin în România"

Într-un interviu acordat în ianuarie 2023, Cornel Râpă spunea că și-ar dori să își încheie cariera în străinătate.

„Parcă acum câteva zile luam campionatul cu Oţelul, m-am transferat la FCSB şi acum am 33 de ani. Sper să mă retrag din Polonia sau din străinătate, nu aş mai vrea să vin în ţară, ăsta e target-ul meu”, declara Cornel Râpă pentru Orange Sport. 

Chiar dacă este un produs al Oțelului Galați, fundașul dreapta mărturisea că o susține pe FCSB, club pentru care a evoluat trei sezoane și jumătate.

Sunt fan FCSB şi sper cât de curând să câştige campionatul. Mă miră că FCSB nu a mai luat titlul de atâţia ani, pentru că domnul Becali investeşte cu ardoare, ştie ce face.

Perioada FCSB m-a călit ca om şi ca fotbalist şi prieteniile pe care le-am legat acolo rămân pe viaţă”, mai spunea Cornel Râpă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!