alexi pitu Bordeaux David Guion Ligue 2 Stranieri

Ce mai are de îmbunătățit Alexi Pitu la jocul său și de ce a jucat atât de puțin la Bordeaux. Explicațiile tehnicianului David Guion

Alexi Pitu (20 ani) a fost transferat de Girondins de Bordeaux în iarnă de la Farul Constanța.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Martie 2023, 08:11
Data actualizarii: Vineri 24 Martie 2023, 11:45

Alexi Pitu a semnat la sfârșitul lunii ianuarie cu Bordeaux, care a plătit două milioane de euro în schimbul său. Mutarea a luat pe toată lumea prin surprindere, asta în contextul în care nu au existat zvonuri de interes pentru tânărul fotbalist. 

După două luni de când a ajuns la Bordeaux, tehnicianul formației a vorbit despre evoluția lui Alexi Pitu și despre aspectele pe care le mai are de îmbunătățit la jocul său.

"Este un băiat pe care mi l-au oferit scouterii, înainte de vacanţa de iarnă. De când a sosit, ne-a adus multă prospeţime. E acolo să se distreze şi să joace. A ajuns în timpul competiţiei şi a performat în puţinele meciuri. 

E un adevărat mingicar, dar a avut ceva mai multe probleme la antrenamentul de forţă (...) Am vrut să-i arăt că jocul fizic este important în Franţa şi că va trebui să-şi îmbunătăţească abilităţile fizice. 

A văzut şi a înţeles foarte bine. S-a integrat foarte bine. L-am testat pe diferite poziţii şi în diferite situaţii, pentru a vedea cum s-a obişnuit.

Nu am vrut să-l pun în dificultate în anumite meciuri, aşa că nu l-am introdus. În ultima întâlnire, ne-a arătat că a fost capabil să ne ajute ofensiv în ultimii 30 de metri", a povestit David Guion, citat de Madeingirondins.ouest-france.fr

Alexi Pitu are viitorul asigurat la Bordeaux
 

Victor Becali este de părere că Alexi Pitu încă este în procesul de adaptare și că în viitor va fi o piesă importantă pentru Bordeaux, formație care se află pe locul doi în eșalonul secund din Franța.

"Oamenii sunt mulţumiţi de el. Nu l-au luat să promoveze, ci l-au luat ca o investiţie. Sigur şi pentru el e bine ca echipa să promoveze, chiar dacă primeşte mai puţine minute. Lupta pentru promovare nu-i deloc uşoară şi lui îi trebuie o perioadă de adaptare. Nu-şi fac oamenii probleme din punctul ăsta de vedere", a declarat Victor Becali pentru Orange Sport. 

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!