EXCLUSIV Românul din Serie A ocolit inexplicabil de FRF a debutat oficial la Salernitana! Andres Sfait a jucat ”con grande personalità”

Andres Sfait Andrei Marginean Antonio Candreva paulo sousa Salernitana Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 14 August 2023, 08:22
Data actualizarii: Luni 14 August 2023, 09:09

Sport.ro a vorbit după debut cu tânărul mijlocaș ofensiv în vârstă de 18 ani, care a fost lăudat de presa din Peninsulă pentru prestația de duminică seara din Salernitana - Ternana 1-0, meci din Cupa Italiei.

Cu românul Andres Sfait pe teren din minutul 64, Salernitana lui Paulo Sousa a câștigat duminică seara meciul din turul 1 al Cupei Italiei cu Ternana, scor 1-0, prin golul veteranului Antonio Candreva ('7).

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 18 ani, ocolit inexplicabil de FRF deși joacă de un sezon la clubul din Serie A, și-a făcut astfel debutul oficial pentru Salernitana, după ce a impresionat la Primavera și l-a convins în perioada de pregătire pe antrenorul Paulo Sousa, fostul mare fotbalist portughez.

Andres Sfait pentru Sport.ro: ”Nu am avut emoții deloc, acesta este doar începutul!”

Contactat de Sport.ro după meci, Andres ne-a declarat:

”Când am ieșit la încălzire, abia așteptam să intru pe teren! Iar când m-a chemat antrenorul să vin pentru schimbare, am fost, evident, foarte bucuros și motivat.

Înainte de intrarea pe gazon, Mister (n.r. - Paulo Sousa) mi-a arătat fazele fixe și unde trebuie să stau, m-a încurajat să fac un meci bun și m-a stimulat. 

Intrând pe teren, nu am avut emoții deloc, am vrut să țin mingea, acum sunt foarte mulțumit de meciul pe care l-am făcut, însă mereu se poate și mai bine.

Așa că o să mă antrenez din zi în zi tot mai mult pentru a ajunge unde mi-am propus, pentru că acesta este doar începutul!”.

Presa italiană despre Andres Sfait: ”Un tânăr care promite mult”

Cele peste 30 de minute (cu tot cu prelungirile meciului cu Ternana) jucate de Sfait au fost consistente, o spun publicațiile din Salerno, care au remarcat tupeul în sens pozitiv al lui Andres la debut și acțiunea frumoasă din minutul 75, când a combinat cu autorul golului, internaționalul italian Antonio Candreva.

Salernitana News (”peperino, con grande personalità”), Salerno Granata (”intenții bune pentru tânărul fotbalist”) și aSalerno (”un tânăr care promite mult”) l-au notat cu 6,5, Otto Pagine (”chiar a încercat să iasă în evidență”) și Tutto Salernitana (”s-a mișcat bine între linii și a căutat adesea dialogul cu seniorii Candreva și Kastanos”) cu 6.

La adversarii de la Ternana, un alt tânăr mijlocaș român, Andrei Mărginean (22 de ani), abia împrumutat de la Sassuolo cu două zile înaintea partidei din Cupa Italiei, a rămas pe banca de rezerve.

Foto și video: US Salernitana 1919

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!