VIDEO „Ești pregătit să îți sacrifici viața, Sergiy?” Răspunsul răvășitor dat de tenismenul ucrainean, Stakhovsky, în văzul întregii lumi

Sergiy Stakhovsky razboi ucraina rusia Tenis ATP Stiri
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 10:20
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 10:52

Sergiy Stakhovsky este gata să lupte pentru a-și apăra țara de invadatorii ruși. 

„Și, începem.. A opta zi de când Rusia a invadat Ucraina,” a scris Sergiy Stakhovsky pe Twitter în primele ore ale dimineții de vineri, 4 martie 2022. Tenismenul ucrainean retras din activitate a ales să revină în țara natală pentru a face parte din rezistență, lăsându-și familia în urmă, în siguranță.

„Am ezitat când am plecat, e imposibil să nu eziți. Am trei copii, o soție și eram în vacanță în Dubai când s-a întâmplat asta. Nu a fost o decizie ușoară de luat, dar, pentru mine, în aceste circumstanțe, să fi rămas acasă ar fi fost o decizie incorectă,” a declarat Stakhovsky. 

Stakhovsky, întrebat în direct la CNN: „Ești pregătit să îți sacrifici viața, Sergiy?”

„Ascultă, asta e o întrebare la care nu am un răspuns. Nu sunt sigur că există vreun individ care este gata să îți spună că e dispus să își sacrifice viața. Vreau să îmi văd copiii, vreau să îmi văd soția, ăsta e obiectivul meu. Dar în aceste momente, nimeni nu știe ce se va întâmpla.

Poate nici măcar nu voi ajunge să îmi sacrific viața. Dacă o rachetă lovește clădirea în care stau, nici măcar nu mi-am sacrificat viața, doar am fost ucis,” au fost cuvintele transmise de Sergiy Stakhovsky, ca replică la cea mai dificilă întrebare primită vreodată. 

„Dacă aș fi stat acasă, m-aș fi simțit vinovat că nu am venit în țară, iar acum, ajuns aici, mă simt vinovat că mi-am părăsit familia. 

Soția mea nu le-a spus copiilor unde mă duc, nici eu nu le-am spus. Cred că sunt suficient de deștepți, fiica mea cea mare are 7 ani, iar fiul meu are 6 ani, așa că bănuiesc că își vor da seama curând unde sunt.

Soția mea a fost nervoasă și nu mi-a acceptat decizia. Mi-a înțeles motivele, dar pentru ea, a fost o trădare și înțeleg complet de ce simte astfel. M-am născut în Ucraina. Ca țară, Ucraina nu mi-a dat niciodată sprijin, nici în dezvoltarea profesională, nici în orice altă privință. Dar nu contează dacă țara mea mi-a dat ceva sau nu.

Sergiy Stakhovsky: „Ucraina nu mi-a dat niciodată sprijin, dar nu contează dacă țara mea mi-a dat ceva sau nu.”

M-am născut aici, bunicii mei sunt îngropați aici și mi-ar plăcea să am o poveste de transmis copiilor mei. Dacă aș fi stat acasă, iar Ucraina ar pierde războiul, atunci nimeni nu va mai ști de Ucraina, nici măcar cărțile de istorie.

Potrivit lui Putin, Ucraina a fost creată de Lenin, la începutul Uniunii Sovietice și nu a exista înainte. Iar aceste minciuni s-ar transforma în cărți de istorie, iar istoria Ucrainei ar deveni inexistentă,” a adăugat Stakhovsky. 

Stakhovsky: „Aș vrea ca Ucraina să rămână pe hartă.”

„Am fost instruiți cum să tragem cu arma. Cred că oameni ca mine vom fi ultimul resort. Nimeni nu vrea intrarea Rusiei. Oamenii vor libertate și democrație, iar rușii vor să aducă disperare și sărăcie. 

Mesajul meu pentru familie e că îi iubesc foarte mult și că ei înțeleg de ce sunt aici. Ucraina e țara pe care o iubesc, în care am pașaport și aș vrea să rămână pe hartă, dezvoltată, să devină mai bună, mai europeană, iar în cele din urmă, copiii mei vor putea vedea progresul țării mele,” a completat Sergiy Stakhosvky. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!