FOTO „Putin, o să dansăm pe mormântul tău” Declarații puternice făcute de tenismenul Stakhovsky: „Aerian, nu avem nicio șansă împotriva rușilor.”

Sergiy Stakhovsky razboi ucraina rusia Tenis ATP Vladimir Putin Stiri
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 10:30
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 12:18

Tenismenul Sergiy Stakhovsky îi dorește moartea lui Vladimir Putin, în urma bombardamentelor asupra orașului Harkov. 

Tenismenul retras, Sergiy Stakhovsky e de trei zile în Kiev și s-a îmbrăcat în haine militărești, pregătindu-se pentru luptele terestre care ar putea avea loc în capitala Ucrainei, în următoarele zile. Reacționând la imaginile cu bombardamentele rușilor asupra orașului Harkov, Stakhovsky i-a transmis președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin că ucrainenii „vor dansa pe mormântul lui,” ca răzbunare la aceste crime de război. 

Aflată sub invazie rusească, țara sa natală nu are nicio șansă în războiul aerian contra rușilor, afirmă tenismenul Sergiy Stakhovsky și invită liderii mondiali ai lumii politice la luptă împotriva rușilor, pentru a acorda șanse de victorie Ucrianei.

Sergiy Stakhovsky, după bombardamentele din Harkov: „Putin, vom dansa pe mormântul tău.”

„Au fost 8 ani de război cu Rusia, unde a fost presa în acest timp? Niciunul dintre liderii europeni, mondiali nu sunt dispuși să ajute, să lupte în Ucraina pentru a avea un viitor mai bun în Europa. Eu nu am experiență militară, dar am experiență cu armele, acumulată în privat. Știu cum să folosesc o armă, iar dacă va trebui, o voi face,” a declarat Sergiy Stakhovsky. 

Într-un interviu acordat Good Morning Britain, Stakhovsky a adăugat: „Lumea trebuie să se unească și să oprească acest haos. Toate sancțiunile și restricțiile impuse în sport, cultură și domeniul financiar sunt grozave, sunt sigur că funcționează, dar nu îl opresc pe Putin din ceea ce face. El amenință lumea cu arme nucleare, în timp ce el e cel care invadează Ucraina. Ce se va întâmpla, dacă se va simți amenințat de cineva? Va folosi nuclearele? 

Nu sunt sigur că putem avea o persoană cu aceste capacități stând pe loc liniștit, iar noi să nu fim siguri de ce urmează să facă. Problema nu e doar a Ucrainei. Înțeleg că noi trebuie să luptăm, pentru că e țara noastră, nu e o problemă, dar trebuie să oprim spațiul aerian și bombardamentele. Dați-ne o șansă la luptă împotriva Rusiei.

Aerian, ne sunt superiori. Nu putem face nimic împotriva lucrului ăstuia. Terestru, nu au moral, nu au puterea mentală de a se lupta cu noi. Noi luptăm să ne apărăm teritoriul, iar ei vin să invadeze, sunt două lucruri foarte diferite,” au fost cuvintele transmise de Sergiy Stakhovsky din Kiev, potrivit Marca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!