„Deplorabil!” Aliatul lui Putin, discurs acid la adresa statelor care întorc spatele Rusiei

Vladimir Putin Jocurile Olimpice Război în Ucraina Thomas Bach Stiri Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Martie 2023, 17:42
Data actualizarii: Joi 30 Martie 2023, 17:46

Preşedintele CIO, Thomas Bach, consideră că reacţiile negative manifestate de unele guverne, în special cele europene, la readmisia sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale sunt „deplorabile”.

Thomas Bach se comportă de ceva timp ca un aliat al lui Putin, luând constant atitudine împotriva statelor europene care se opun participării sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Este deplorabil să vedem că există guverne care nu vor să respecte opinia exprimată de majoritatea comunităţii sportive şi nici autonomia sportului. De ce aceste guverne nu procedează similar şi nu au aceeaşi poziţie faţă de celelalte 70 de războaie şi conflicte care există în lume?”, a spus Bach.

El a acuzat aceste guverne că folosesc "standarde duble" şi a spus că poziţia lor a servit doar la întărirea "unităţii Mişcării Olimpice".

„Este şi mai deplorabil că (guvernele) ignoră rapoartele raportorilor Naţiunilor Unite în favoarea admiterii tuturor sportivilor, fără influenţa paşaportului lor. Nu este de competenţa guvernelor să decidă ce sportivi pot participa şi la ce competiţii. Ar fi sfârşitul sportului aşa cum îl cunoaştem astăzi”, a arătat el.

Bach a subliniat că este „la latitudinea federaţiilor internaţionale să decidă dacă o iau pe acea cale” pentru a admite sportivi ruşi şi belaruşi, interzişi în competiţii din februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Belarus este principalul său aliat în zonă.

Federaţiile de box şi scrimă sunt printre cele care au făcut deja pasul în favoarea reintegrării, în timp ce federaţia de atletism a fost împotrivă.

sursa: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!