"Suntem cu 3 saptamani in urma Italiei, daca nu protejam categoriile de risc ar putea fi la fel si la noi!" Expertul care vorbeste deschis despre impactul coronavirusului

alexandru rafila coronavirus Stiri "Suntem cu 3 saptamani in urma Italiei, daca nu protejam categoriile de risc ar putea fi la fel si la noi!" Expertul care vorbeste deschis despre impactul coronavirusului
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Aprilie 2020, 13:41
Data actualizarii: Duminica 05 Aprilie 2020, 13:42

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii la Bucuresti, le transmite un mesaj clar romanilor.

Intr-un interviu publicat de Ziaristii.com, profesorul Rafila spune ca Romania e inca la distanta de punctul de varf al epidemiei. Pana in toamna, vor exista medicamente care vor permite o scadere a ratei mortalitatii in cazurile de COVID-10, crede Rafila.

"Acest virus moare repede, nu asta e problema. Moare la 60-70 de grade. Problema e ca se transmite prin contact direct. Pe timpul verii, o sa mai scada tarnsmiterea, dar nu dispare virusul. O sa apara si in toamna, pana atunci o sa avem medicamente cu care sa tratam pacientii ca sa nu se mai moara. O sa atingem un maxim in 3 saptamani. Vin 3 saptamani critice. Decalajul dintre noi si tarile din Vestul Europei este de vreo trei saptamani", a explicat Rafila pentru ziaristii.com.

Intrebat daca e posibil ca Romania sa ajunga la nivelul mortalitatii din Italia, profesorul Rafila a declarat: "Depinde cum ne protejam grupele de risc. De asta depinde. Daca nu luam masuri, situatia poate escalada in orice moment si sa fie cam asa!"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!