NEWS ALERT Reacție oficială după decesul lui Atsu. Ce măsuri a luat Guvernul din Ghana

Christian Atsu cutremur Turcia Guvernul Ghanez Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 13:26
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 13:25

Reacție oficială după decesul lui Atsu, găsit sub dărâmăturile provocate de seismul din Turcia. Comunicatul emis de Guvernul Ghanez

Trupul lui Christian Atsu a fost găsit neînsuflețit pe 18 februarie, după o serie lungă de căutări, având în vedere seismul devastator care a lovit Turcia, cu epicentrul în provincia Kahramanmaraș.

Reacție oficială după decesul lui Atsu. Ce măsuri a luat Guvernul din Ghana

Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Regionale din Ghana a informat printr-un comunicat faptul că Guvernul a luat măsuri ca trupul lui Atsu să ajungă în țara natală, acolo unde va fi înmormântat. 

  • 12 zile a stat corpul lui Atsu sub dărâmături

„Guvernul din Ghana face aranjamente pentru a primi rămășițele muritoare ale lui Christian Atsu, un fost jucător al echipei Black Stars. Rămășițele vor fi însoțite de familia sa și Ambasada Ghanei din Turcia într-un avion care va ateriza în Accra duminică, 19 februarie”, se arată în comunicatul oficial.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!