Danilo, mesaj emoționant după ce trupul lui Atsu a fost găsit: „În superficialitatea noastră râdeam și ne întrebam: 'Cât de flămând e?'”

Christian Atsu cutremur Turcia Danilo Hatayspor Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 23:58
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 23:59

Fundașul lui Juventus a avut de împărtășit o amintire emoționantă cu Christian Atsu, fotbalistul care a decedat în urma cutremurului din Turcia.

În prima parte a zilei de 18 februarie, agentul lui Christian Atsu a confirmat că trupul neînsuflețit al fotbalistului a găsit sub dărămăturile cauzate de cutremurul de 7.8 grade pe scara Richter care a lovit în Turcia și Siria. 

Tot impresarul a mărturisit că ghanezul avea de gând să plece din Turcia chiar înainte de tragicul seism. Doar că golul victoriei în meciul lui Hatayspor cu Kasimpașa, 1-0, din minutul 90+7, l-a făcut să se răzgândească. 

Danilo, amintire emoționantă cu Christian Atsu

Danilo (31 ani) a jucat doi ani alături de Christian Atsu, la FC Porto. Din acea perioadă, fundașul dreapta legitimat la Real Madrid și Juventus și-a amintit cu drag de cât de umil și generos era fotbalistul care și-a pierdut viața în urma cutremurului. 

„Momentele considerate 'normale' ne pot fi adevărate învățăminte. 

Îmi amintesc foarte bine de prânzurile sau cinele noastre din cantonamentul lui Porto, la hotelul Sol Verde, în Espinho, Portugal. Tu mâncai mereu puiul întreg, dar și osul. Așa este, osul!

Noi, în superficialitatea noastră, râdeam mereu și ne întrebam: 'Cât de flămând este Atsu?!'. 

Până când, într-o zi, chiar fără să fie dator cu o explicație și mereu cu zâmbetul ăla care lumina încăperea, el ne-a explicat că avea obiceiul de a mânca și osul pentru că în copilărie învățase să nu irosească nimic din ce avea de mâncat. Nu știa când și care va fi următoarea masă. Ce lovitură direct în stomac, dacă-mi permiteți jocul de cuvinte...

Între noi fie vorba, acele ultime zile de la FC Porto în care mi-ai cerut un tricou ca suvenir spunând: 'Când voi deveni tată, o să le spun copiilor mei că am jucat cândva cu Danilo'. 

Apropo, ai fost o inspirație pentru noi toți, chiar dacă nu ai știut-o. O să le spun copiilor mei că te-am cunoscut și am jucat cu un om minunat ca tine. Odihnește-te în pace, frate!”, a scris Danilo pe contul oficial de Instagram.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!