Decizie șoc în Turcia după dezastrul provocat de cutremur. Fosta echipă a lui Marius Șumudică se retrage din campionat

Marius Sumudica cutremur Turcia Turcia Yeni Malatyaspor Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 20:02
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 20:01

Turcia și Siria au fost zguduite de un seism cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter cu epicentrul în provincia Kahramanmaraș.

Turcia a fost lovită de un cutremur catastrofal care a lăsat în urmă peste 11.000 la ora actuală, conform Știrilor Pro TV. Luni dimineață, pe 6 februarie, în jurul orei 4:15, un seism de 7,8 pe scara Richter a zguduit poporul turc, afectând și țara vecină, Siria.

Decizie șoc în Turcia după dezastrul provocat de cutremur. Fosta echipă a lui Marius Șumudică se retrage din campionat

În provincia Kahramanmaraș își avea sediul și Yeni Malatyaspor, echipă antrenată și de tehnicianul român, Marius Șumudică, în perioada octombrie 2021 - februarie 2022.

Puternic afectată de incidentul neprevăzut și catastrofal, conducerea a luat decizia de a se retrage din eșalonul secund, potrivit publicației din Turcia fanatik.com.tr.

„După ce am convenit cu consiliul de administrație, vom lua decizia să ne retragem din ligă”, a precizat președintele clubului, Ahmet Yaman, conform aceleiași surse.

Yeni Malatyaspor se afla pe ultima poziție după 22 de etape disputate în campionat. În acest sens, formația înregistrase doar patru victorii, șapte remize și 11 eșecuri.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!