VIDEO Reacția genială a lui Ion Țiriac: miliardarul a ironizat birocrația românească pe un ton actoricesc

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Septembrie 2022, 14:45
Data actualizarii: Marti 13 Septembrie 2022, 14:53

Ion Țiriac a declarat că s-a săturat de birocrația românească, pe care o vede un inamic impunător, care se opune viitorului sportului din țara noastră. 

La 83 de ani, Ion Țiriac deplânge starea sportului românesc, dar nu cedează în lupta sa de a pune umărul la construirea unor baze care pot reprezenta fundația unor succese viitoare ale sportivilor tineri din țara noastră. 

Miliardarul român a criticat birocrația românească, lamentându-se de faptul că aceasta face dificilă până și ducerea la bun sfârșit a intențiilor unor oameni care vor să doneze fără să aștepte nimic în schimb înapoi. 

„Habar n-aveți câte piedici sunt pe drum, fără să ai niciun fel de pretenție la luat, ci numai la dat.”

„Sunt foarte convins că măcar un pic de vânt o să facem cu acest turneu. Eu mă străduiesc foarte mult. Habar n-aveți cât mă străduiesc și câte piedici sunt pe drum, fără să ai niciun fel de pretenție la luat, ci numai la dat. 

E această birocrație... și gelozie la români, care este peste poate, dar încă o dată: singurul lucru pe care l-am promit că piscina pe care am promis-o la Otopeni Federației Române de Natație se face, și neapărat ar trebui să fac măcar centralul de tenis, cu o academie.

Hală de 5 mii de locuri în trei-patru ani? Eu nu știu dacă am la dispoziție trei-patru ani. Nu știu dacă vreau să am trei-patru ani aici, să bat la toate ușile, să spun (moment în care Ion Țiriac și-a prefăcut vocea): 'Sărutmâna, boierule, dă-mi voie să fac și eu ceva pentru România asta mică care este aici.' M-am săturat de treburile ăstea,” a persiflat Ion Țiriac birocrația din România.

„Atunci, încerc să fac ceea ce putem să facem, totuși. Două turnee, de fete și băieți, ar trebui într-un fel sau altul să le întruchipez!”, a declarat Ion Țiriac într-o conferință de presă susținută înaintea turneului WTA 125k de la București, referitor la turneele ATP și WTA 500 pe care vrea să le aducă în România

Țiriac condamnă statul român pentru distrugerea populației: „Vom ajunge să fim 15 milioane!”

„Din păcate, prioritatea în țara asta nu a fost tineretul. Vă spun cu grijă că în 20 de ani o să ajungem la 15 milioane de locuitori, de unde eram 22. Excepțiile sunt una, baza e alta.

În momentul în care Li Na a câștigat Roland Garros-ul, după 30 de zile, erau 10 milioane de chinezi mititei care jucau în plus tenis, față de cei care erau înainte.

Așa ai o bază de selecție. Nu poți numai să te bazezi pe Halep, Popovici, Năstase, Hagi, Lipă... de aici ne tragem și aici plătim faptul că nu vedem pădurea de copaci. 

Cât timp ai 0,029% din PIB pentru sport și tineret, n-ai unde să ajung și cum să îți faci socoteala,” a declarat Ion Țiriac, expunând problemele majore ale României în ce privește relația cu sportul. 

În ultimii douăzeci de ani, România a alocat din bugetul de stat între 0,025% şi 0,044% din PIB.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!