Președintele FIFA, scrisoare deschisă pentru protagoniștii războiului din Gaza: ”Știm că fotbalul nu poate rezolva probleme, dar vă rugăm totuși să vă opriți”

FIFA Israel Romania Fotbal extern Caz penal deschis impotriva presedintelui FIFA, Gianni Infantino
Eduard Muntean
Data publicarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 18:33
Data actualizarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 18:31

Războiul din Gaza a avut efect imediat asupra  competițiilor fotbalistice internaționale, astfel că meciurile Israelului din preliminariile Euro 2024 au fost amânate.

Președintele Gianni Infantino, numărul unu al FIFA, a vorbit despre conflictul din Israel:

Situația cu privire la participarea Israelului în continuare în cadrul preliminariilor pentru turneul final din Germania rămâne incertă. Contra-candidata directă la locul al doilea în Grupa I, grupa României a primit deja amânarea meciului cu Elveția pentru 15 noiembrie, partidă ce trebuia să se desfășoare săptămâna aceasta.

”Aş dori să exprim cele mai profunde condoleanţe Federaţiei Israeliene de Fotbal şi Federaţiei Palestiniene de Fotbal, având în vedere violenţele îngrozitoare care au avut loc în ultimele zile", a scris Infantino. "Este pe cât de sfâşietor, pe atât de şocant să vezi suferind şi mai mult o regiune a cărei populaţie a cunoscut o suferinţă atât de profundă de prea mult timp. Lumea fotbalului este solidară cu poporul israelian şi palestinian şi cu toate victimele nevinovate care au plătit un preţ de nedescris. 

Atât FIFA, cât şi UEFA, forul de conducere al fotbalului european, nu au făcut declaraţii publice cu privire la acest conflict. Însă preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, i-a scris şi el şefului federaţiei israeliene pentru a exprima condoleanţe.

FIFA se alătură apelului pentru încetarea imediată a ostilităţilor şi pentru alinarea imediată a suferinţelor populaţiei atât din Israel, cât şi din Palestina", a adăugat Infantino.

Bineînţeles, ştim că fotbalul nu poate rezolva problemele lumii, dar poate juca chiar şi un mic rol în aducerea unei lumini de speranţă acolo unde pare să fie doar întuneric în faţă.” a concluzionat președintele Gianni Infantino, conform Reuters.

Cum arată clasamentul din Grupa I, după 7 etape:

  • 1. Elveția - 14p*
  • 2. România - 13p
  • 3. Israel - 11p*
  • 4. Kosovo - 7p
  • 5. Belarus - 5p
  • 6. Andorra - 2p

*echipele cu un meci în minus.

Pentru ”tricolorii” lui Edward Iordănescu urmează partida cu Andorra de duminică, de pe ”Arena Națională”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!