Oleksandr Zinchenko Manchester City Razboi ucraina Stiri

FOTO Oleksandr Zinchenko și soția sa, liderii protestatarilor din Manchester împotriva războiului din Ucraina 

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scarã largã împotriva Ucrainei - terestrã, aerianã şi navalã -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia în Europa de dupã cel de-al Doilea Rãzboi Mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 22:35
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 22:57

Numeroase personalități din lumea întreagă au reacționat la ceea ce se întâmplă în Ucraina, printre acestea aflându-se și sportivi care locuiesc și își desfășoară activitatea profesională în diferite țări.

Printre acestea s-a aflat și starul celor de la Manchester City, Oleksandr Zinchenko. 

După un mesaj dur postat pe contul de Instagram, prin intermediul căruia a transmis că speră că Vladimir Putin va avea parte de "cea mai dureroasă moarte", cu cea mai mare de suferinţă, mesaj care a fost șters între timp de rețeaua de socializare, fotbalistul ucrainian a participat la protestele care s-au desfășurat în Manchester.

Însoțit de soția sa, Vlada, alături de alți protestatari, Oleksandr au scandat împotriva Rusiei și a invaziei pe care o desfășoară în Ucraina. 

UEFA, reacție oficială față de situația din Ucraina

UEFA a anunţat, joi, într-un comunicat, că este pregătită să ajute poporul ucrainean şi condamnă ferm invadarea Ucrainei de către Rusia.

Forul a precizat că va lua decizii legate de situaţia actuală în Comitetul Executiv de vineri.

„UEFA condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia.

UEFA împărtăşeşte îngrijorarea semnificativă a comunităţii internaţionale cu privire la situaţia de securitate din Europa şi condamnă ferm invadarea Ucrainei de către armata Rusiei.

În calitate de for care conduce fotbalul european, UEFA munceşte neobosită pentru dezvoltarea şi promovarea fotbalului în conformitate cu valori europene cum sunt pacea şi respectarea drepturilor omului, în spiritul Cartei Olimpice.

Rămânem hotărâţi în ceea ce priveşte solidaritatea cu comunitatea fotbalului din Ucraina şi suntem pregătiţi să îi întindem o mână de ajutor poporului ucrainean.

Gestionăm această situaţie cu seriozitate şi urgenţă maxime. Decizii vor fi luate în Comitetul Executiv al UEFA anunţat pentru mâine”, este comunicatul forului continental.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!