Iese cu pieptul dezgolit la război! Decizia luată de un adversar al României la EURO 2024

Oleksandr Zinchenko EURO 2024 razboi Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 09:20
Data actualizarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 09:42

Jucătorul important din Premier League, gata de o decizie radicală. 

Fundaşul echipei Arsenal Londra, Oleksandr Zincenko, a declarat că va părăsi Premier League pentru a lupta în Ucraina în cazul în care va fi chemat de ţara sa, aflată în război cu Rusia de doi ani.

"Eu cred că răspunsul este clar. Voi merge să lupt", a declarat fundaşul stânga în vârstă de 27 de ani, component al naţionalei Ucrainei (60 selecţii), adversara din grupa României la EURO 2024, într-un interviu acordat postului BBC.

El a adăugat că foştii săi colegi de şcoală sunt implicaţi în conflict. "Este dificil de înţeles că în urmă cu puţin timp, noi eram colegi de şcoală, ne jucam în pauze sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să-şi apere ţara. Este dificil de acceptat asta, dar nu putem abandona", a mai adăugat el.

Fostul jucător al echipei Manchester City a mai declarat pentru BBC că a făcut o donaţie de 1 milion de lire sterline pentru a ajuta ţara sa.

"Eu ştiu că anumite persoane ar putea crede că este mai uşor pentru mine să fiu aici, la Londra, decât în Ucraina. Dar sper, sincer, ca acest război să se încheie în curând", a adăugat fotbalistul.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat în această săptămână o lege care modifică legea mobilizării în armata Ucrainei, de la 27 la 25 de ani.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!