Manifestul cutremurător al unui fotbalist din Ucraina: "Putin e reîncarnarea lui Hitler"

Vladimir Putin Razboi ucraina Roman Zozulya Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 17:29
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 17:44

Roman Zozulya a postat un mesaj cutremurător pe contul de Facebook, în contextul războiului declanșat în Ucraina.

Fotbalistul care evoluează la FC Fuenlabrada este unul dintre fondatorii asociației "Armata Poporului", instituție care se ocupă cu acțiuni caritabile și sprijină trupele armate ucrainiene. 

Mesajul lui Roman Zozulya de pe rețelele de socializare

"Nu am fost niciodată frați, pentru că frații nu încearcă să inoculeze un complex de inferioritate și nici nu aruncă lațul pe gâtul celorlalți. De-a lungul istoriei, au vrut să ne subjuge, să ne înfometeze, să ne închidă și ucidă doar pentru a ne lua dreptul de a vorbi limba maternă, de a ne exprima poziția și de a cere independența. (...)

Am rezistat agresiunii ruse de opt ani și nu i-am permis să se răspândească în toată Europa. Prețul rezistenței, 15.000 de vieți... Și lumea a mai văzut alt adevăr, că Putin e reîncarnarea lui Hitler. Planurile lui sunt mult mai ambițioase decât capturarea Ucrainei. De aceea, e mai important ca oricând ca lumea să rămână unită și să impună sancțiuni economice acestui regim blestemat.

Sunt sigur că trupele noastre nu vor ceda, fiindcă sunt făcute din oțel. Victoria noastră e aproape, la fel de aproape ca sfârșitul diavolului de la Kremlin.", a scris fotbalistul care a mai evoluat de-a lungul carierei la Dinamo Kiev, Dnipro și Betis Sevilla.

Zozulya, implicat în mai multe scandaluri

În decembrie 2012, ucrainianul a fost acuzat de nazism, din cauza susținerii directe a "Batalionului Azov", unitate militară inclusă în Garda Națională și acuzată de tortură și crime de război în violentele ciocniri din estul țării.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!