Schalke 04 gAZPROM Fotbal extern

Schalke 04 reacționează după ce Rusia a invadat Ucraina! Măsura luată împotriva sponsorului Gazprom

Oficialii clubului Schalke 04 au luat o decizie fără precedent.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 16:35
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 16:40

De acum încolo, Schalke 04 va juca fără sigla Gazprom pe tricouri. Acest lucru a fost anunțat de echipa de fotbal din divizia a doua germană.

„Având în vedere evenimentele, evoluția și escaladarea din ultimele zile, FC Schalke 04 a decis să elimine de pe tricouri inscripția sponsorului său principal – Gazprom”, se arată într-un comunicat pe site-ul clubului.

Acest pas a fost făcut în urma discuțiilor cu reprezentantul german al companiei.

Sâmbătă, Schalke va juca cu Karlsruher SC în divizia a doua (14.30). În acest joc, echipa va apărea cu 'Schalke 04' pe piept. Rămâne de văzut dacă acest lucru va rămâne valabil și pentru alte partide.

Reprezentantul Gazprom demisionase anterior din conducerea clubului

Clubul anunțase deja plecarea lui Matthias Warnig din consiliul de supraveghere Schalke la prânz. Warnig era reprezentantul Gazprom și este considerat un confident al președintelui rus Vladimir Putin. El este și directorul general al conductei Nord Stream 2 AG, o subsidiară a Gazprom.

Gazprom este de 15 ani sponsor al clubului care se confruntă cu puternice probleme financiare, plătind zece milioane de euro pe sezon pentru publicitate la tricouri și în perimetru stadionului.

Schalke mai are contract cu rușii de la Gazprom doar până în 2025.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!