Razboi ucraina Sergiy Stakhovsky Tenis ATP Tenis

FOTO „Lume, mai aveți puțin timp să reacționați! Dacă Ucraina cade, urmează Europa!” Strigătul de disperare lansat de un tenismen din Kiev 

Sergiy Stakhovsky imploră pe toată lumea să facă eforturi în a preveni prelungirea războiului în Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 15:25
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 15:28

Lumea își amintește de Sergiy Stakhovsky ca tenismenul care l-a învins pe Roger Federer la Wimbledon, dar tenismenul ucrainean a devenit vocea rațiunii în prima zi a atacurilor rusești în Ucraina.

„Trupele rusești sunt la marginea orașului meu.. KIEV.. lume, nu v-a rămas prea mult timp de reacție ...”, a scris Sergiy Stakhovsky (36 de ani, 240 ATP) pe Twitter, făcând un apel la grijă și precauție.

„Aș vrea să-mi încurajez toți prietenii de pretutindeni să pună presiune asupra guvernelor, să îi convingă să susțină Ucraina, cu toate mijloacele necesare. Să expulzeze toți diplomații și oligarhii din țările lor. Dacă Ucraina cade, urmează Europa,” a adăugat Stakhovsky, într-o altă postare publicată pe rețelele sociale. 

Mai devreme, cel mai bun tenismen al Ucrainei, Alexandr Dolgopolov a transmis un mesaj similar, amintindu-le oamenilor din „lumea liberă” că „doar Ucraina stă între ei și Rusia,” iar Elina Svitolina a publicat un mesaj scurt, o reacție sfâșietoare, prin care lăsa de înțeles că nu poate să facă față realității dure din țara natală. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!