Gigi Becali, un nou gest umanitar: „Să mă sune primarul, îi dau blocul. Am trimis autocare la graniță să aducă oameni la București!”

Gigi Becali FCSB Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 13:47
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 13:54

Gigi Becali vine din nou în sprijinul ucrainenilor care fug din țara lor de teama războiului.

Patronul FCSB a anunțat că a trimis mai multe autocare la granița României cu Ucraina pentru a prelua cât mai mulți refugiați pe care să-i aducă la București.

Becali a anunțat că este dispus să puna la dispoziția vecinilor noștri care trec granița, inclusiv blocul pe care îl deține în Petroșani.

„Toate hotelurile din Galați le închiriez și cazez oamenii în ele. Am dat ordin acum 5-6 autocare merg la graniță să aducă 400 de persoane să se cazeze la București, cu mâncare și cazare la baza FCSB. Şi la Petroșani pot 200 am un bloc pe care îl pun la dispoziție.

Primarul din Petroșani să mă contacteze și îi dau blocul la dispoziție să facă ce vrea. 200-300 de persoane pot să intre. M-am gândit că oamenii ăștia nu au unde să doarmă.

Autocarele pleacă la graniță și încarcă oamenii să-i aducă la București, cazare, dormit și masă. Avem bucătărie la Academi. Vom goli un cămin de copii(...)”, a spus Gigi Becali, potrivit antena3.ro.

Coloana de maşini de la intrarea în România dinspre Ucraina se întindea, vineri seară, pe o lungime de peste 15 kilometri

Coloana de maşini de la intrarea în România dinspre Ucraina, pe partea ucraineană, se întindea, vineri seară, pe o lungime de peste 15 kilometri, a declarat adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Liviu Bute.

Potrivit acestuia, coloanele de maşini de dinainte de vama de la Porubne - Siret sunt formate pe trei benzi, dintre care două pentru autoturisme şi una pentru maşinile de mare tonaj. Banda rezervată camioanelor a fost blocată, din cauză că şoferii ucraineni care făceau parte din categoria de persoane mobilizate să participe la război au abandonat maşinile.

"Este un blocaj, pentru că deja coloana se întinde pe 15 kilometri, chiar mai mult. Asta a fost ultima informaţie primită de la colegii ucraineni. Este o coloană cu tiruri cu marfă şi două pentru autoturisme şi toate trei se blochează pentru că cetăţenii ucraineni au abandonat tirurile şi s-au creat blocaje", a afirmat Bute.

Acesta a precizat că poliţiştii de frontieră români au timpi scurţi de prelucrare a datelor maşinilor şi persoanelor care vin din Ucraina, însă susţine că procedurile pe partea ucraineană sunt îngreunate.

Liviu Bute a dat asigurări că Punctul de Trecere a Frontierei Siret poate deschide nouă benzi de intrare în România şi poate folosi cititoare mobile de paşapoarte, astfel încât pot fi prelucrate 2.000 de persoane într-o oră.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!