Gigi Becali, gata să facă un nou gest pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Anunțul lui Mihai Stoica

Gigi Becali Arena Nationala Mihai Stoica nicusor dan refugiati ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 23:33
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 23:34

Mii de ucraineni au venit în România de teama războiului cu Rusia, iar țara noastră anunță că este pregătită să primească numeroși refugiați.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, astăzi, că Bucureștiul este pregătit să găzduiască 25.000 de refugiați ucraineni, principalul adăpost urmând să fie Arena Națională, dar și mai multe săli de sport din școli.

Gigi Becali, dispus să îi ajute pe refugiații din Ucraina

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, nu consideră că Arena Națională este un loc tocmai potrivit pentru a-i plasa pe cei veniți din Ucraina și spune că Gigi Becali s-ar putea implica facilitând cazarea acestora fie în zone de la marginea Bucureștiului, fie chiar în baza de pregătire de la Berceni a clubului.

"Eu nu vreau să fiu înțeles greșit. Toți suntem alături de cei care înfruntă asemenea probleme în 2022, e aproape incredibil. Nu cred că jumătate de hectar, atât cât are gazonul de pe Arena Națională, poate să găzduiască atâția oameni, printre scaunele alea de plastic. Mai degrabă, dacă e vorba de montat corturi, se găsește loc la marginea Bucureștiului, cred că Gigi poate să ajute, are posibilități. Nu e un subiect care să stârnească zâmbete, dar cred că avem posibilități, nu neapărat pe Arena Națională. Mi se pare o chestie spre populistă dacă discutăm cum punem la dispoziția refugiaților un stadion.

Noi avem posibilitatea și în bază, avem suprafață mai mare decât la Arena Națională, unde putem să-i găzduim. Ai senzația că Arena Națională are restaurante ca în stadioanele care au costat mai puțin din vest? Arena Națională e un stadion sec, n-are nimic, n-are dotări. Au dat foc la bani, ce să mai discutăm?", a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Gigi Becali a luat deja decizia de a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina. Patronul de la FCSB a trims autocarul clubului său la Botoșani pentru a-i prelua pe ucraineni și a-i transfera la punctele de primire.

Nicușor Dan: "Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență"

Nicușor Dan a anunțat pe contul său de Facebook că 25.000 de refugiați ucraineni pot fi cazați la București. Principalul adăpost ar fi Arena Națională, acolo unde refugiații ar urma să fie plasați în parcarea subterană. 

Pe lângă Arenă, mai există și săli de sport în care refugiații ar putea fi duși. 

"Am convocat azi o discuție cu responsabili din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziție dacă autoritățile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiații de război din Ucraina. 

Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici). De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porții de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și putem pune la dispoziție asistență medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

E momentul să arătăm solidaritate cu cetățenii ucraineni care suferă din cauza războiului și care au nevoie de ajutorul nostru", se arată în anunțul făcut de primarul Capitalei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!