VIDEO Cazul fugarului condamnat Mario Iorgulescu: ce va face avocatul lui, care susține că ”victima era de 10 ori mai drogată” și că ”nu a fost vina lui Mario”

Mario Iorgulescu accident mortal condamnare cu executare fugar condamnat Gino Iorgulescu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Octombrie 2023, 10:32
Data actualizarii: Joi 19 Octombrie 2023, 11:12

Fiul lui Gino Iorgulescu, fugit din țară în Italia, a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare după ce a provocat un accident mortal în 2019.

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare după ce a provocat un accident mortal în 2019.

Avocatul Virgil Boglea, cel care susținea în septembrie că ”victima era de 10 ori mai drogată decât Mario” dar și că ”Mario nu era drogat” (!) și că accidentul ”nu a fost din vina lui Mario”, a comentat decizia definitivă și executorie a Curții de Apel București, în condițiile în care fiul lui Gino Iorgulescu este fugit din țară, în Italia.

Reacția avocatului Virgil Boglea despre condamnarea fugarului Mario Iorgulescu

”Am luat la cunoștință hotărârea de pe portal, urmează să citesc și motivarea și atunci vom putea face mai multe clarificări. 

Din punctul de vedere al apărării, procesul trebuia rejudecat. Sunt lucruri care exced procedurile legale și un proces legal echitabil.

Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. 

Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie”, a declarat Boglea pentru Gazeta Sporturilor.

Mario Iorgulescu trebuie să execute 13 ani și 8 luni de închisoare

Magistraţii au contopit pedepsele din dosarul accidentului pe care acesta l-a provocat cu o sentinţă mai veche, pentru complicitate la lipsire de libertate.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să admită apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Mario Iorgulescu împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino Mario la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală”, se arată în minuta instanţei, citată de News.ro.

Magistraţii au decis aplicarea celei mai grele pedepse, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), iar în final Mario Iorgulescu urmează să execute o pedeapsă de 13 ani şi opt luni de închisoare. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!