NEWS ALERT Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă

Mario Iorgulescu Accident Mario Iorgulescu Gino Iorgulescu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Octombrie 2023, 16:41
Data actualizarii: Miercuri 18 Octombrie 2023, 16:41

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia este definitivă. 

Magistraţii au contopit pedepsele din dosarul accidentului pe care acesta l-a provocat cu o sentinţă mai veche, pentru complicitate la lipsire de libertate.

Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să admită apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Mario Iorgulescu împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino Mario la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală”, se arată în minuta instanţei, citată de News.ro.

Magistraţii au decis aplicarea celei mai grele pedepse, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), iar în final Mario Iorgulescu urmează să execute o pedeapsă de 13 ani şi opt luni de închisoare. 

De asemenea, instanţa a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu. 

Magistraţii au mai hotărât să îi interzică lui Mario Iorgulescu, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să nu îl oblige pe Mario Iorgulescu să plătească despăgubiri pentru două părţi civile, în valoare de 50.000 de lei, daune materiale şi 100.000 de euro, daune morale, pentru fiecare dintre acestea, sumele respective urmând să fie achitate de societatea de asigurare. 

Decizia este definitivă în privinţa condamnării, dar poate fi atacată cu recurs pronunţarea împotriva soluţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!