Fostul campion mondial și căpitan al naționalei, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare!

Imran Khan condamnare cu executare cricket Lahore Pakistan Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 August 2023, 08:26
Data actualizarii: Luni 07 August 2023, 08:29

Imran Khan, o legendă în Pakistan, a fost și prim-ministrul țării până anul trecut.

UPDATE Reacția lui Imran Khan după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: ”Am prezis acest lucru. Arestați-mă, tot candidatul partidului meu va câștiga alegerile!”.

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a fost găsit vinovat de corupţie de un judecător, sâmbătă, şi condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-o speţă privind cadourile pe care le-ar fi primit şi vândut ilegal pe când era şef al executivului, a anunţat televiziunea de stat, citată de AFP. 

Potrivit avocatului său, Khan a fost deja arestat, scrie Reuters.

Imran Khan a fost deja arestat

"Judecătorul Humayun Dilawar a anunţat că implicarea în practici de corupţie a fost dovedită", a transmis televiziunea pakistaneză.

Imran Khan, prim-ministru până în aprilie 2022 şi care neagă acuzaţiile, nu a fost prezent la audieri. Judecătorul a ordonat arestarea sa.

Avocatul lui Khan, Intazar Hussain Panjutha, a declarat sâmbătă prin telefon pentru Reuters că poliţia pakistaneză l-a arestat deja pe Khan la reşedinţa sa din Lahore, oraş în estul Pakistanului.

Cine este Imran Khan, legenda Pakistanului

Experţii în drept sunt de părere că această condamnare ar putea torpila şansele lui Khan de a candida la alegerile care urmează să aibă loc în această ţară la începutul lunii noiembrie, scrie Agerpres.

Imran Khan, fost star al cricketului, căpital al naționalei și campion mondial cu Pakistan în 1992, venit la putere după un scrutin controversat, în 2018, a fost demis de parlament în aprilie anul trecut în urma unui vot de neîncredere.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!