Gino Iorgulescu a dat un pronostic neașteaptat pentru EURO 2024: "Eu cam așa cred că se va întâmpla"

Gino Iorgulescu EURO 2024 Gica Hagi EURO 2024 GINO IORGULESCU
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 17:05
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 17:05

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal și fost internațional român, a făcut recent declarații referitoare la șansele naționalei României la EURO 2024. 

Președintele LPF consideră că atingerea optimilor de finală ar fi o performanță notabilă, spre deosebire de optimismul exprimat de Gheorghe Hagi, fost component al "Generației de Aur" și actualul tehnician al celor de la Farul Constanța, care vede posibilă o calificare în semifinale.

"Eu nu pot să fiu atât de optimist. Hagi o spune poate și pentru că este băiatul lui acolo la echipa națională, poate că este antrenor și vede lucrurile mai bine decât mine, dar eu nu sunt așa optimist. Eu zic că dacă ne calificăm mai departe de grupe, este o mare performanță. E greu", a declarat Iorgulescu, conform Agerpres.

  • GINO IORGULESCU

„Avem o echipă foarte talentată. Nu degeaba a ajuns și la Campionatul European. Fără minge trebuie să alerge de două ori mai mult. Fotbal cu mingea știm, iar dacă vom sta bine în teren putem face rezultate surprinzătoare.

Am încredere că vom trece de grupă și vom ajunge până… ce au făcut la U21 (n.r – semifinale, la EURO 2019). Eu cam așa cred că se va întâmpla”, a fost predicția "Regelui".

Problemele fotbalului românesc

Gino Iorgulescu a identificat câteva probleme majore care afectează fotbalul românesc. Printre acestea se numără lipsa antrenorilor competenți la nivelul copiilor și juniorilor. Președintele LPF a scos în evidență necesitatea de a colabora cu facultățile de educație fizică și sport pentru a forma antrenori dedicați acestor grupe de vârstă.

"Există o explicație pentru prezența noastră destul de rară la Campionatele Mondiale și Europene. Noi nu avem încă antrenori de copii și juniori. Pentru că este o idee împământenită la cluburile noastre și câte un fost jucător e pus la centrele de copii și juniori. Zic: 'Lasă că a fost al nostru și a fost bun și acum îi dăm o pâine'. Ceea ce nu este normal, pentru că este o altă meserie", a continuat Iorgulescu.

Un alt aspect important menționat de Iorgulescu este nivelul de pregătire al jucătorilor români care ajung să joace în străinătate și a argumentat că mulți dintre aceștia nu sunt pregătiți corespunzător pentru noile lor echipe, ceea ce afectează negativ și performanța naționalei.

"Naționala României are astfel de suferit. Așa cum unitatea și dăruirea nu vor putea compensa la EURO 2024 lipsa titularizării 'tricolorilor' la echipele lor de club", a concis Iorgulescu.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania 2024, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!