Simone Tempestini, noul lider al campionatului după victoria de la Raliul Clujului

Simone Tempestini Raliul Clujului Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 16:55
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 17:08

Simone Tempestini a câștigat duminică, pentru a șaptea oară, Raliul Clujului și este noul lider provizoriu al campionatului după primele patru runde, devenind totodată și campion al diviziei de asfalt în 2024.

După un pas greșit în Harghita, Tempestini s-a impus pe rând în Argeș și Maramureș, iar în acest weekend a dominat categoric acasă, pe asfaltul din Cluj. 

Alături de Sergiu Itu pe un Porsche 997 RGT, campionul național absolut a câștigat 9 din cele 10 probe speciale, care s-au desfășurat în condiții meteo extreme, sâmbătă pe caniculă, iar duminică pe ploaie torențială.

Cronometrat cu un timp final de 01:04:19,4, Tempestini a fost mai rapid 1 minute și 38,4 secunde decât bulgarul Martin Surilov și cu un minut și 42,2 secunde decât Andrei Gîrtofan. În top 10 s-au mai clasat Bogdan Marișca, Norbert Maior, Mihai Manole, Jean Tatu, Vali Porcișteanu, Sebastian Scîrlet și Bogdan Gheorghiu.

La echipe, victoria a revenit din nou celor de la Napoca Rally Academy, care a dominat această competiție în ultimul deceniu.

Fiindcă la Cluj a fost ultima etapă pe asfalt a sezonului, iar din iulie campionatul se va desfășura exclusiv pe macadam, sezonul 2024 a stabilit și cel mai bun pilot pe această suprafață. Titlul i-a revenit tot lui Simone Tempestini pentru a doua oară în carieră.

Cu 33 de puncte acumulate la Cluj, Tempestini a strâns 110 după primele 4 etape și a urcat pentru prima oară pe prima poziție în acest sezon, depășindu-l astfel pe Martin Surilov, care are 82.8 puncte, iar Andrei Gîrtofan, care are 82,2 puncte. Se iau în calcul doar cele mai bune 3 rezultate de asfalt în realizarea clasamentului general final.

  • Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 12-14 iulie la Sibiu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!