Simona Halep Tenis WTA Sporturi Simona Halep

Simona Halep îndemn la „luptă” la un eveniment dedicat sănătății femeilor: „Să aprindem lumina speranței!”

La prima apariție publică după ce a fost suspendată, Simona Halep a avut un rol special în cadrul evenimentului dedicat sănătății femeilor din România.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 19:59
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 20:04

Halep a fost invitată de Fundația „Renașterea” să aprindă luminile la Casa Mița Biciclista - una dintre clădirile istorice din București. Roz e culoarea luptei împotriva cancerului la sân.

„Să fiu alături de Fundația 'Renașterea' este o adevărată onoare și bucurie. Sănătatea este cea mai importantă și asta o spun mai ales în aceste momente. Să aprindem acum lumina roz a speranței și a renașterii”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, suspendată pentru patru ani din tenis

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Suspendată provizoriu din octombrie 2022, Halep s-a declarat "şocată şi dezamăgită" de sancţiunea de patru ani şi a anunţat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi va urma toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!