Simona Halep dopaj Simona Halep roxadustat Simona Halep suspendata Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO „Nu mai seamănă cu pedepsirea trișorilor” Ce scrie tennis.com despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Tennis.com a scris un material potrivit căruia calitatea eforturilor depuse pentru a combate dopajul în tenis trebuie drastic îmbunătățită. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 12:19
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 12:20

Simona Halep (32 de ani) va avea de așteptat până se va putea prezenta la Lausanne, în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, unde speră să primească o decizie favorabilă, care să corecteze suspendarea de patru ani, primită în urma recomandărilor ITIA. 

Înaintea marelui deznodământ, Tennis.com a publicat un material în care critică starea actuală a eforturilor depuse în tenis pentru a combate dopajul

Tennis.com: „Care este sensul unui program riguros anti-doping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul?”

„Care este sensul unui program riguros anti-doping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul? Aceasta nu este o problemă strict legată de Simona Halep. Acesta este un subiect recurent atunci când dopajul aduce căderea unui sportiv din grații,” scrie Tennis.com

„Șocul și dezamăgirea pot fi copleșitoare. Criticile aduse procesului care duce la o suspendare pot părea, de asemenea, valide, în urma unui proces de apel care foarte des se finalizează cu o sentință mai redusă.

Acest lucru poate face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică.

„Reducerea sentințelor face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică.”

„Dacă ceva pozitiv a ieșit din toate acestea, ar putea fi faptul că adaptarea în 2013 a pașaportului biologic ca modalitate pentru autoritățile antidoping de a monitoriza activitatea metabolică neobișnuită este o unealtă excelentă.

Se pare că aceasta a jucat un rol important în stabilirea faptului că Halep avea prea multă substanță interzisă, roxadustat, în corpul ei pentru a susține afirmația că a intrat în sistemul ei prin intermediul suplimentului contaminat pe care îl lua, dar, într-un mod enigmatic, nu l-a raportat,” a adăugat Peter Bodo, în sursa menționată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!