Nicio echipa de fotbal in topul celor mai valoroase 3 cluburi sportive din lume! Americanii domina podiumul! Cum arata clasamentul

Nicio echipa de fotbal in topul celor mai valoroase 3 cluburi sportive din lume! Americanii domina podiumul! Cum arata clasamentul

Revista Forbes a publicat recent topul celor mai valoroase cluburi din lume in 2021.

Primele 3 pozitii sunt ocupate de echipe dn USA, respectiv Dallas Cowboys (NFL - 4 miliarde de lire), New York Yankees (MLB - 3.7 miliarde) si New York Knicks (NBA - 3.5 miliarde).

FC Barcelona este primul club de fotbal din top si se claseaza pe pozitia a patra, cu o valoare estimata la 3.36 miliarde. Real Madrid (3.35 miliarde - locul 5) si Bayern Munchen (2.97 miliarde - locul 10) se mai afla in primele 10 cluburi din lume.

FC Barcelona a fost cel mai valoros club din 2020


Catalanii au fost cel mai valoros club de fotbal din lume in 2020. Barcelona era evaluata la 4,76 de miliarde de dolari. Marii rivali de la Madrid, care au dominat acest top din 2016, se aflau pe locul 2, fiind cotati cu 4,75 de miliarde de dolari. 

Manchester United, care a dominat clasamentul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume pentru 11 ani, era abia pe locul 4, cu o valoare estimata la 4,2 miliarde de dolari, englezii fiind surclasati si de Bayern Munchen, clubul german fiind cotat la 4,21 milioane de dolari. 

Clasamentul Forbes a fost realizat pe baza calculului intre veniturile din 2020, datoriile cluburilor si contractele de sponsorizare existente cu diferiti parteneri.

Diferenta dintre Barcelona si Real Madrid s-a facut datorita incasarilor mai mari pe care le-au avut catalanii din drepturile de televizare a partidelor. Clubul blaugrana a castigat 275 de milioane de dolari, fiind lider absolut la acest capitol.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies