Kamila Valieva doping Jocurile Olimpice de la Beijing patinaj artistic TAS Sporturi de iarna

GALERIE FOTO Cazul Simona Halep e mic copil! După câți ani a ajuns acum la TAS cazul Kamila Valieva, patinatoarea rusă testată pozitiv

Campioana olimpică de la Beijing este în centrul unui scandal uriaș.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 13:52
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 14:02

Testul antidoping pozitiv al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a generat un imens scandal la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, va fi analizat începând de marţi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, informează Agerpres.

Dezbaterile celor trei arbitri judecători se vor desfăşura cu uşile închise, până la sfârşitul săptămânii, în timp ce sportiva, acum în vârstă de 17 ani, şi unii dintre experţi şi martori vor fi audiaţi prin videoconferinţă.

”Nu se poate indica deocamdată când se va pronunţa sentinţa”

"În această etapă nu se poate indica deocamdată când se va pronunţa sentinţa", a avertizat TAS la jumătatea lunii septembrie. Un recurs la Tribunalul federal elveţian va fi apoi posibil în termen de 30 de zile, dar numai din motive juridice întemeiate.

Kamila Valieva a fost testat pozitiv la trimetazidină, o substanţă interzisă, cu ocazia unui control efectuat în decembrie 2021, în timpul Campionatelor naţionale ale Rusiei, dar rezultatul a fost făcut cunoscut doar pe 8 februarie, la o zi după ce adolescenta în vârstă de 15 ani la momentul respectiv a ajutat echipa Rusiei să cucerească aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Kamila Valieva se apără spunând că a luat medicamentul bunicului

În apărarea sa, Valieva a spus că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări accidentale, în condiţiile în care bunicul ei, care o ducea în fiecare zi la antrenamente, urma un tratament cu trimetazidină.

În timpul Jocurilor de la Beijing, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să nu atribuie medalii pentru concursul de patinaj artistic pe echipe până când cazul Valieva nu va fi rezolvat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!