VIDEO Fabulos! Eduard Ionescu l-a învins pe Ovtcharov, legendă a tenisului de masă mondial. Reacția românului

Eduard Ionescu Jocurile Europene Ovtcharov Tenis De Masa Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 08:52
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 14:48

Tenisul de masă românesc, condus de președintele FRTM Cristi Romanescu, scoate pe bandă rulantă jucători de valoare.

  • Eduard Ionescu s-a calificat în sferturile probei de simplu în concursul masculin de tenis de masă de la Jocurile Europene.
  • Eduard Ionescu - Dimitrij Ovtcharov (Germania) 4-2 (7-11, 7-11, 14-12, 11-7, 12-10, 11-5)
  • Eduard Ionescu va juca în sferturi la Cracovia cu Felix Lebrun (Franța), luni, ora 16:20

La Jocurile Europene de la Cracovia, românul Eduard Ionescu a reușit ieri o victorie fenomenală în fața unuia dintre cei mai mari jucători ai lumii, fost lider al Europei, sportiv care se bate de la egal la egal cu adversarii asiatici de renume.

Eduard Ionescu, victoria carierei

Eduard Ionescu a izbutit victoria carierei în Polonia. Multiplul campion european la nivel de juniori a făcut un meci perfect împotriva germanului Dimitrij Ovtcharov, legendarul jucător cu șase medalii olimpice obținute de-a lungul carierei, două de argint și patru de bronz. 

A fost un deznodământ neașteptat al meciului, mai ales după ce adversarul, locul 12 mondial, a câștigat primele două seturi.

Eduard Ionescu a reușit surpriza și a contracarat strategia neamțului. A crescut nivelul de la punct la punct, a fost curajos în fața fostului lider mondial, iar datorită abilităților sale a reușit să câștige ultimele patru seturi, pentru o victorie istorică și calificarea în sferturile de finală, scor 4-2 (7-11, 7-11, 14-12, 11-7, 12-10, 11-5). 

Eduard Ionescu: 'Victorie uluitoare"

"Victorie uluitoare în fața numărului 12 mondial, sunt foarte bucuros, nu pot să-mi exprim sentimentele după această victorie. Am de dat tot ce am mai bun în mine luni pentru a aduce o medalie pentru România", a declarat Eduard Ionescu pentru site-ul FRTM.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!