”Trebuie să tragem o concluzie”. Ilie Dumitrescu, reacție dură după ce România U21 a fost eliminată de la EURO

Ilie Dumitrescu Romania U21 Nationala U21 Ilie Dumitrescu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 23:38
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 23:38

România U21 a pierdut meciul cu Ucraina U21 cu 0-1 și, în același timp, orice șansă pentru calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European.


Eșecul din Ghencea, al doilea consecutiv, a fost echivalentul eliminării de la turneul final pentru echipa lui Emil Săndoi, având în vedere că Spania a câștigat meciul cu Croația, scor 1-0.

Astfel, Spania și Ucraina merg în fazele eliminatorii ale competiției, iar România și Croația, care se vor întâlni în ultima etapă, sunt matematic eliminate.

Ilie Dumitrescu a analizat prestația dezamăgitoare a ”tricolorilor” lui Emil Săndoi de la acest turneu final și a tras o concluzie dură. Fostul internațional a remarcat o diferență între exprimarea jucătorilor români în meciurile din campionat și prestațiile acestora în partidele importante.

Ilie Dumitrescu: „Trebuie să tragem o concluzie”

„Trebuie să tragem o concluzie, că liga noastră nu e atât de puternică așa cum credem noi. Nu mai există aceeași exprimare, același curaj, aceleași execuții, preluări sau acțiuni individuale. Parcă sunt alți jucători. Asta înseamnă că există o diferență la ceea ce înseamnă competiția noastră și ceea ce oferă întâlnirile internaționale. În trecut, era un campionat cu meciuri importante. 

Nu în '90, în perioada mea. Îmi aduc aminte când echipa lui Răzvan Lucescu și echipa lui Olăroiu jucau un sfert de finală, iar una dintre cele două echipe juca o semifinală. E diferență foarte mare între ceea ce se întâmplă în momentul de față și ceea ce s-a întâmplat în trecut. Asta e realitatea!”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

VIDEO - Emil Săndoi, după eliminarea de la EURO U21

Emil Săndoi a vorbit despre posibila plecare de la națională

Întrebat dacă înțelegerea sa cu Federația Română de Fotbal este condiționată de acest turneu final, Emil Săndoi a oferit un răspuns elegant. A lăsat de înțeles că ar fi dispus să plece de la naționala U21, în cazul în care șefii de la FRF ar dori acest lucru.

„Credeți dumneavoastră că e vreo problemă asta? Sau a fost vreodată o problemă în cariera mea? Nu e o problemă din punctul ăsta de vedere, vedem ce se va întâmpla”, a spus Emil Săndoi.

Pentru Emil Săndoi, acesta este al doilea ”mandat” ca selecționer al naționalei U21, după cel din perioada 2016-2013.

Cum arată clasamentul în Grupa B:

1. Spania - 6p

2. Ucraina - 6p

3. Croația - 0p

4. România - 0p

Programul ultimei etape din Grupa B: 

Croația U21 - România U21, 27 iunie, ora 21:45

Spania U21 - Ucraina U21, 27 iunie, ora 21:45

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!