VIDEO EXCLUSIV Cătălin Preda, exercițiu de imaginație la Poveștile Sport.ro: ”Mă identific cu condorul andin când execut mișcarea semnătură”. Cum se simte impactul cu apa după o săritură de la 30 de metri, la o viteză de 85 de km/h

Cătălin Preda, unul dintre cei mai buni sportivi ai competiției Red Bull Cliff Diving, a fost invitat în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 13:10
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 13:25
  • Emisiunea Poveștile Sport.ro e transmisă în fiecare luni pe VOYO și ProTV Plus. 

În actualul sezon de Red Bull Cliff Diving, Cătălin Preda ocupă locul 4 în clasamentul general, cu un total de 528 de puncte. Lider este românul Constantin Popovici, cu 832 de puncte. Între ei doi se situează spaniolul Aidan Heslop, 699 de puncte, și Carlos Gimeno, 573 de puncte. Următoarea etapă este programată în Auckland, în Noua Zeelandă, la 15 noiembrie.

Cătălin Preda: ”Mă identific cu condorul andin” 

Cătălin Preda a vorbit în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro despre cum se caracterizează, cum se vede din interior un sportiv de top într-o disciplină apreciată la nivel mondial și care capătă, de la an la an, tot mai multă anvergură.

Sportivul nostru a declarat că se asimilează, în momentul în care se lansează de pe platforma înălțată la aproape 30 de metri, cu un condor andin, mai ales în momentul în care execută o anumită săritură, cu mâinile întinse în lateral, o săritură semnătură proprie.

Condorul andin este singura pasăre care poate zbura până la 160 de kilometri fără să dea din aripi și este cea mai grea din lume, putând să ajungă și la trei metri ca anvergură a aripilor.

Cătălin Preda a povestit și cum se simte impactul cu apa la finalul unei sărituri de la 27 de metri, pentru că sportivii pot atinge în punctul maxim și 85 de kilometri pe oră.

(N.r. – Cum se simte apa când sari de la o astfel de înălțime?) ”Ca un zid! Un zid care își schimbă textura la impact. Pe moment, totul durând trei secunde, este curba de accelerare, când atingem 85 de kilometri la oră, după care decelerarea, de la 85 de km la 0, se întâmplă într-o secundă.

Mă identific cu condorul andin! Viețuiește la altitudini mari, planează cu aripile drepte, cu vârfurile ușor ridicate, fără a pune efort pe planare mai deloc. Mi se pare că mă asemăn cu el, cel puțin când fac săritura semnătură”, a spus Cătălin Preda în emisiunea Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au adus României medaliile de aur și argint în proba de high-diving de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, Japonia, în urmă cu două luni. Cei doi sportivi români au obținut 472.80, respectiv 438.45 de puncte. Podiumul a fost completat de Gary Hunt, din Franța, cu 426.30 puncte.

Cătălin Preda, două podiumuri în actualul sezon de Red Bull Cliff Diving

Toți cei trei medaliați sunt diveri permanenți în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, unde de-a lungul timpului au avut rezultate excepționale și continuă în fiecare etapă să surprindă cu complexitatea și gradul de dificultate extrem de ridicat al săriturilor lor.

Cătălin Preda, locul 4 în clasamentul general al Red Bull Cliff Diving, are două podiumuri în acest sezon. La etapa de la Polignano a Mare (Italia) s-a clasat pe locul 3, iar la Mostar (Bosnia) a terminat pe locul 2.

VIDEO Cătălin Preda, la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!