VIDEO EXCLUSIV Cum e să sari de pe balconul unui necunoscut direct în Marea Adriatică? Experiențe tari trăite de Cătălin Preda: ”Faci turul centrului istoric în slip, cu prosopul pe umăr, lumea te aplaudă” 

Cătălin Preda a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro, emisiune difuzată pe VOYO și Pro TV Plus.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 16:05
Data actualizarii: Miercuri 20 Septembrie 2023, 17:20

Competiția Red Bull Cliff Diving are un farmec aparte, iar locurile etapelor sunt alese minuțios, după principiul ”o imagine face cât o mie de cuvinte”. România este reprezentată de doi sportivi, Cătălin Preda și Constantin Popovici.

Cătălin Preda a fost invitatul lui Andru Nenciu în emisiunea Poveștile Sport.ro și a făcut un exercițiu de imaginație în privința experienței pe care o are în fiecare an în localitatea Polignano a Mare (Bari, Italia), unde se desfășoară una din etapele Red Bull Cliff Diving. Regiunea e una care te lasă fără cuvinte, așa cum sunt și celelalte locații alese de organizatori. 

Platformele amenajate pentru sărituri au fost amplasate pe balconul unui localnic la Polignano a Mare, care are casa pe extremitatea unei stânci din orășelul tipic peninsular, cu străzi pietruite și înguste.

Cătălin Preda, experiență inedită la Polignano a Mare, în Red Bull Cliff Diving

Proprietarul își pune, în fiecare an, locuința la dispoziție, iar toată experiența e una interesantă. Accesul competitorilor se face, efectiv, prin casa închiriată, iar după săritura în Marea Adriatică sportivii sunt nevoiți să traverseze tot centrul istoric pentru a efectua lansările din următoarele runde.

Cătălin Preda a povestit aventura pe care o are în fiecare etapă din Italia. A stat de vorbă și cu proprietarul locuinței.

”După săritură, e nevoie să faci turul centrului istoric în slip, cu prosopul pe umăr, iar toți oamenii care stau la cafenele te aplaudă, știu evenimentul, știu ce se întâmplă. Apoi ai intrarea în casa domnului respectiv și platforma e pusă pe balcon. L-am cunoscut pe proprietar, ne primește cu brațele deschise”, a spus Cătălin Preda la Poveștile Sport.ro, emisiune moderată de Andru Nenciu.

În actualul sezon de Red Bull Cliff Diving, Cătălin Preda ocupă locul 4 în clasamentul general, cu un total de 528 de puncte. Lider este românul Constantin Popovici, cu 832 de puncte. Între ei doi se situează spaniolul Aidan Heslop, 699 de puncte, și Carlos Gimeno, 573 de puncte. Următoarea etapă este programată în Auckland (Noua Zeelandă), la 15 noiembrie.

Cătălin Preda, locul 3 la etapa de la Polignano a Mare, sub Constantin Popovici

Etapa de la Polignano a Mare, care s-a desfășurat în primele zile ale lunii iulie, a adus rezultate foarte bune pentru sportivii români. Cătălin Preda s-a clasat pe locul 3, cu 140 de puncte, iar Constantin Popovici a terminat pe 2, cu 160 de puncte.

Locul 1 a fost asigurat de britanicul Aidan Heslop, cu 200 de puncte.

VIDEO Cătălin Preda, la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!