Sporturi

Am devenit campioni mondiali la sportul preferat al lui Gigi Becali! România a câștigat Campionatul Mondial de Table

"Tricolorii" au învins Franța și Marea Britanie în finala competiției. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Septembrie 2021, 13:36
Data actualizarii: Joi 02 Septembrie 2021, 16:13

România a devenit campionă mondială la table, în întrecerea pe echipe. Pe parcursul Campionatelor Mondiale de Backgammon (table), naționala României a învins Italia (3-2), SUA (3-2), Marea Britanie (3-2), Suedia (3-2), Belgia (3-2) și Turcia (3-2) și a pierdut cu Franța (1-4) și Norvegia (2-3). Pe podium s-au mai clasat Marea Britanie și Franța, pe care românii i-au învins în ultimul act al competiției disputate la Trier, în Viehmarktthermen, superbele băi romane ale orașului istoric, considerat cel mai vechi din Germania. 

Campionatul Mondial s-a desfășurat sub patronajul World Backgammon Federation, la care Federaţia Română de Table/Backgammon este afiliată. Echipa noastră a fost alcătuită din Nicolae Tunsoiu, Radu Ciortan, Sergiu Maliș, Stelian Iancu, Florin Popa, Mihai Neagu și Daniel Tudose. 

"ROMÂNIA a devenit CAMPIOANĂ MONDIALĂ la BACKGAMMON!!! Îmi este foarte greu să vă descriu în cuvinte ceea ce s-a întâmplat aseară... Dacă ieri vă spuneam faptul că ziua precedentă a fost una istorică, acum ce ar mai fi de spus în momentul în care noi, echipa de backgammon a României, unită, încrezătoare și cu zâmbetul pe buze, am învins Marea Britanie și Franța, două echipe uriașe, și astfel am reușim ceva ce cred că nimeni nu ar fi crezut și anume să devenim CAMPIONI MONDIALI!

Sincer totul este atât de frumos și incredibil, încât nu îmi pot da seama dacă este un vis din care nu aș vrea să mă mai trezesc! Când stau și mă gândesc cum a decurs totul... Aș putea spune că este o poveste pe care, dacă cineva mi-ar spune-o, eu nu aș crede, dar se pare că minunea s-a întâmplat și vom avea ce povesti toată viața începând de acum!", a anunțat pe contul său de Facebook Nicolae Tunsoiu, care este cadru didactic la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Politehnice București și președinte al secției de fotbal și antrenor la Știința București, din Liga a 4-a București, considerată echipa cu cel mai mare IQ din fotbalul românesc.  Acesta a devenit, în august 2020, campion olimpic la backgammon la Mind Sport Olympiad

CITESTE SI

Modifică setările cookies