Martin Schmitt interviu Martin Schmitt sarituri cu schiurile Sporturi de iarna

Germanii și locul 2 în Cupa Mondială: un fost campion mondial a deslușit misterul 

Fost campion mondial și olimpic, Martin Schmitt a explicat de ce germanii au terminat de cinci ori pe locul doi în ultimele șapte sezoane ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 21:25
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 21:25

De două ori campion mondial la sărituri cu schiurile, în anii 1999 și 2000, germanul Martin Schmitt a încercat să deslușească misterul din spatele celor cinci clasări pe locul 2 obținute de sportivii din Germania, în ultimele șapte sezoane.

Într-un interviu acordat Sport.ro, Martin Schmitt a accentuat imprevizibilitatea în ski jumping și motivul pentru care crede că sezonul 2022/23 poate fi cel care oprește seria ghinioanelor pentru săritorii din țara sa. 

5 germani au terminat vicecampioni mondiali, în ultimele 7 sezoane la sărituri cu schiurile

  • Severin Freund, Richard Freitag, Karl Geiger și Markus Eisenbichler au încheiat pe locul 2 Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, în 2016, 2018, 2020, 2021 și 2022. 

În cinci dintre ultimele șapte sezoane ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, locul 2 la general a fost ocupat de un german. Crezi că e o coincidență pură sau vrei să comentezi acest fapt în vreun fel? 

„Cred că se poate întâmpla din nou și în acest an (râde). Au o echipă puternică. Sezonul trecut, Karl (Geiger) a fost cel mai bun, dar, de asemenea, Markus (Eisenbichler) este un om de podium.

Mereu a fost un sportiv mai bun, dar așa e în sporturi. Cred că în acest sezon, Andi Wellinger se va regăsi printre cei mai buni săritori, și poate că șansele la o victorie germană cresc, pentru că sunt trei care evoluează la un nivel înalt. 

Nu totul e previzibil, în săriturile cu schiurile. Ai nevoie de această formă specială pentru a atinge nivelul maxim de încredere, al tehnicii de săritură, așadar ai nevoie de rezultate bune în debutul sezonului, peste care să construiești, pentru a atinge nivelul maxim.

Nu poți ajunge acolo fără rezultate. Rezultatele sunt obligatorii,” a răspuns pentru Sport.ro Martin Schmit, expert Eurosport. 

Martin Schmitt a ieșit campion olimpic alături de echipa Germaniei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Salt Lake City, derulate în 2002. 

Sezonul 2022/23 al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile poate fi urmărit la Eurosport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!