GALERIE FOTO Kamila Valieva, vedeta Rusiei, probleme fără sfârșit

Kamila Valieva patinaj artistic Rusia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 22:58
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 23:38

Patinatoarea e una dintre sportivele preferate ale președintelui Vladimir Putin.

Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), polonezul Witold Banka, a indicat, marţi, că organismul mondial a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva, după ce nu a înregistrat niciun progres cu Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

Kamila Valieva nu are liniște

Valieva a fost testată pozitiv în timpul Campionatelor Rusiei, în decembrie 2021, dar rezultatul a fost comunicat abia pe 8 februarie, la o zi după ce sportiva a ajutat echipa ţării sale să câştige medalia de aur la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Luna trecută, RUSADA a declarat că nu va publica rezultatele anchetei privind testul pozitiv al Kamilei Valieva "pentru a proteja interesele" sportivei în vârstă de 16 ani.

"În ciuda faptului că a pus RUSADA sub înştiinţare pentru a rezolva cu promptitudine cazul Kamila Valieva, nu s-a înregistrat niciun progres. Prin urmare, pot confirma acum că AMA/WADA a sesizat oficial direct Tribunalul de Arbitraj Sportiv", a scris Banka pe Twitter.

La sfârşitul lunii trecute, Banka a afirmat că AMA/WADA îşi rezervă dreptul de a sesiza TAS după ce RUSADA a precizat că nu va mai comunica în cazul Kamilei Valieva.

Kamila Valieva și medicamentele bunicului

Sportivii ruşi au concurat la Beijing fără steag şi imn din cauza unor sancţiuni legate de dopajul sistematizat.

Valieva a explicat testul pozitiv prin faptul că a luat din greşeală medicamentele de inimă ale bunicului său.

Suspendarea sa automată a fost ridicată de Comisia de disciplină a RUSADA, pe motivul că Valieva nu avea încă 16 ani, astfel că a putut concura în concursul individual feminin la Beijing, dar s-a clasat pe locul al patrulea, deşi era favorită la aur.

În iunie, Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a votat ridicarea graduală a vârstei minime de competiţie la seniori de la 15 la 17 ani. Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!