Simona Halep Simona Halep suspendata Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO „Vreau să îmi spăl reputația” Mesajul trimis de Simona Halep unui jurnalist american

Simona Halep este hotărâtă să se întoarcă în tenis. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 08:35
Data actualizarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 08:39

Simona Halep nu vrea să renunțe la gândul revenirii în tenis. Un jurnalist american a dezvăluit conținutul unui mesaj pe care l-a primit din partea sportivei din România.

Dubla campioană de Grand Slam din țara noastră este conștientă de efectele grave pe care acuzațiile de dopaj le are asupra reputației sale, dar vrea să le anuleze și să revină pe terenul de joc, în circuitul WTA. 

Ce i-a scris Simona Halep unui jurnalist american: „Nu voi da înapoi. Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren.”

„Halep are dreptul să facă apel la TAS și își va exercita acest drept. De-a lungul istoriei, TAS a mai tăiat din pedepsele impuse jucătorilor de tenis, dar are dreptul să mărească pedeapsa în baza dovezilor. Va fi interesant de văzut dacă ITIA va juca dur și va reitera recomandarea pentru o suspendare de șase ani.

Zilele trecute am primit mesajul acesta din partea lui Halep: 'Nu voi da înapoi. Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren'”, a scris John Wertheim, jurnalist Sports Illustrated, notează Fanatik

În această săptămână, Jon Wertheim a publicat o serie de citate dezmințite ulterior de Caroline Wozniacki. Declarațiile ar fi fost favorabile Simonei Halep, în procesul său cu ITIA. 

„Am văzut că Jon Wertheim a postat, apoi a șters citate și opinii atribuite mie despre Martina Hingis și cazul de dopaj al Simonei Halep.

Ca să fie absolut clar, acele citate nu îmi aparțin, ci au fost preluate de pe un cont de Instagram fals. Este foarte frustrant, deoarece se putea evita cu ușurință fie printr-un telefon, fie prin verificarea autenticității contului pe Instagram.

Înțeleg că pot apărea greșeli, dar vreau doar să fie absolut clar că acele comentarii nu provin din contul meu oficial. Vă doresc o zi frumoasă,” a ținut Caroline Wozniacki să specifice, în contextul unor declarații publicate și atribuite numelui său în mod eronat, pe site-ul SI

Ce declarații a dezmințit Caroline Wozniacki

În declarațiile care au circulat în presa internațională, se pretindea că jucătoarea scandinavă crede că nu doar jucătorii ar trebui penalizați, în cazurile de dopaj, ci și persoanele responsabile din staff-urile acestora.

Mai mult decât atât, se stipula că Wozniacki vede nedreaptă deteriorarea reputății Simonei Halep, dacă toată situația va fi dovedită că a fost cauzată exclusiv de o contaminare. 

„În primul rând, sunt împotriva nedreptății atâtor amânări în acest caz. Procesul trebuia să se desfășoare mai repede. E foarte greu din punct de vedere emoțional pentru sportivi să trăiască în această incertitudine.

Opiniile rivalilor influențează opinia publică. Ar trebui să existe mai mult respect! Dacă e contaminare, atunci e contaminare și nu o carieră întreagă de trișat. 

Cum se poate întoarce un sportiv în activitate când este privit ca un trișor? Să distrugi o carieră și o viață din cauza unei contaminări… oricine ar putea fi în această situație.

„Nu e deloc drept ca sportivii să primească întreaga pedeapsă, iar echipele lor, nu! Pentru asta sunt angajați, sportivii nu sunt nutriționiști sau experți în chimie. Echipa ar trebui să primească o mare parte din suspendare… e responsabilitatea lor”, sunt cuvintele cu care Caroline Wozniacki a refuzat să se asocieze. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!