Lionel Messi Barcelona Joan Laporta Spania Suma imensă pe bani pe care o pierde Barcelona după ce a renunțat la Messi!

Suma imensă de bani pe care o pierde Barcelona după ce a renunțat la Messi!

Lionel Messi (34 ani) îi va cauza Barcelonei pierderi financiare consistente. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 August 2021, 10:46
Data actualizarii: Marti 10 August 2021, 11:13

Problemele financiare și platoful salarial impus de La Liga au făcut-o pe Barcelona să nu îi mai poată oferi o nouă înțelegere lui Messi, cu toate că ambele părți aveau aceeași dorință. Însă, culmea ironiei este că clubul catalan ar urma să înregistreze pierderi masive după ce deținătorul a 6 Baloane de Aur și-a luat rămas bun de la echipa blaugrana.

„273 de milioane de euro mai puțin pentru Joan Laporta”
 

Potrivit unui raport emis de Brand Finance, plecarea lui Messi de pe Camp Nou va vea consecințe pentru catalani, iar valoarea mărcii clubului ar urma să scadă cu 11%, ceea ce înseamnă că Barcelona ar putea pierde 136 de milioane de euro din evaluarea ințială de 1 miliard 266 de milioane de euro. 

  • Suma imensă pe bani pe care o pierde Barcelona după ce a renunțat la Messi!

O altă analiză, a celor de la Brand Finance Football 50 2021, dezvăluie că FC Barcelona este al doilea cel mai valoros club din lume, după Real Madrid, dar echipa blaugrana poate coborî din acest clasament odată ce l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Publicația susține că plecarea lui Messi va avea efectele adverse vor fi directe asupra veniturilor din sponsorizare, afaceri, dar și cele din vânzarea biletelor și abonamentelor. 

Suma imensă de bani pe care o pierde Barcelona după ce a renunțat la Messi

Superstarul argentinian era o atracție pentru sponsorii corporativi, iar același raport menționează că Barcelona ar urma să sufere o pierdere de 77 de milioane de euro doar din venituri comerciale, la care se mai adaugă 17 milioane de euro, pentru că Messi nu va mai fi pe teren, plus 43 de milioane de euro, suma care ar fi trebuit să intre în conturile Barcelonei din vânzarea tricourilor cu numele deținătorului a 6 Baloane de Aur pe spate. 

Din studiul celor două analize, formația de pe Camp Nou, față de anii trecuți, ar urma să aibă cu 273 de milioane de euro mai puțin în cont până la finalul sezonului 2021-2022. Este o pierdere uriașă, având în vedere că Joan Laporta vorbește numai de datoriile pe care catalanii le-au înregistrat în mandatul lui Josep Maria Bartomeu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!