Xavi Hernandez Barcelona Cazul Negreira Spania

Reacția lui Xavi Hernandez după ce Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită

FC Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită în cazul Negreira. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 15:19
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 15:21

Judecătorul Joaquin Aguirre, care se ocupă de cazul Negreira, în legătură cu plățile făcute de FC Barcelona către fostul arbitru Jose Maria Enriquez Negreira, iar joi clubul, împreună cu alți inculpați, printre care și Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, foștii președinți, au fost acuzați oficial de dare de mită. 

Xavi Hernandez, întrebat despre acuzațiile la adresa Barcelonei 

La conferința de presă premergătoare meciului cu Sevilla din campionat, Xavi Hernandez a fost întrebat despre acuzațiile oficiale la adresa echipei, însă a răspuns liniștit, fără să pară afectat de subiect. 

„Săptămâna viitoare apare încă o știre pe acest caz, cealaltă săptămână încă una și tot așa... 

Știți care este opinia mea în cazul Negreira. Nu am avut niciodată senzația că arbitrii ne-au adus vreun beneficiu. Niciodată. Nu mă gândesc de ce clubul l-a plătit. Am foarte puțin timp la dispoziție, iar preocuparea mea este echipa”, a declarat Xavi Hernandez conform sport.es

Percheziție astăzi la sediul Comisiei tehnice de arbitri

''Tribunalul de instrucţie numărul 1 din Barcelona a ordonat azi o percheziţie la sediul Comisiei tehnice de arbitri'' (CTA), în cadrul anchetei plăţilor suspecte făcute de clubul catalan lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului spaniol, a precizat Tribunalul superior de justiţie din Catalonia, într-un comunicat.

Garda civilă, însărcinată cu percheziţia la sediul federaţiei spaniole (RFEF) de la Las Rozas, în apropiere de Madrid, a confirmat pentru AFP că acţiunea sa este în curs, dar nu sunt prevăzute reţineri.

Clubul FC Barcelona, foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, precum şi Negreira şi fiul său au statut de inculpaţi din martie în acest caz.

Negreira, șef peste arbitri timp de 25 de ani

Procurorii spanioli au depus în martie o plângere pentru presupusele plăţi efectuate de FC Barcelona în perioada 2001-2018, în valoare totală de 7,3 milioane de euro, către firme deţinute de fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania (1993-2018), Jose Maria Enriquez Negreira.

FC Barcelona a negat în februarie orice fapte ilegale, precizând că banii au fost plătiţi pentru un consultant extern, care a furnizat ''rapoarte tehnice legate de arbitraje'', o practică destul de comună printre cluburile profesioniste.

Negreira era responsabil cu evaluarea arbitrilor, dar nu s-a găsit nicio probă că i-ar fi plătit pentru a influenţa rezultatele meciurilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!