fc barcelona Jose Maria Enriquez Negreira Josep Maria Bartomeu Mita Sandro Rosell Spania

Câte milioane de euro mită a dat FC Barcelona pentru arbitri, conform procurorilor. Clubul, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, inculpați!

Scandalul care îl are în centru pe Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, capătă amploare.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 13:41
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 13:47

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona este anchetat pentru presupusă ''dare de mită activă'' în cazul în care gruparea catalană este acuzată că ar fi plătit milioane de euro pentru arbitraje favorabile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Sediul Comisiei de arbitri din Spania a fost percheziţionat, joi, în această anchetă.

Percheziție astăzi la sediul Comisiei tehnice de arbitri

''Tribunalul de instrucţie numărul 1 din Barcelona a ordonat azi o percheziţie la sediul Comisiei tehnice de arbitri'' (CTA), în cadrul anchetei plăţilor suspecte făcute de clubul catalan lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului spaniol, a precizat Tribunalul superior de justiţie din Catalonia, într-un comunicat.

Garda civilă, însărcinată cu percheziţia la sediul federaţiei spaniole (RFEF) de la Las Rozas, în apropiere de Madrid, a confirmat pentru AFP că acţiunea sa este în curs, dar nu sunt prevăzute reţineri.

Clubul FC Barcelona, foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, precum şi Negreira şi fiul său au statut de inculpaţi din martie în acest caz.

Negreira, șef peste arbitri timp de 25 de ani

Procurorii spanioli au depus în martie o plângere pentru presupusele plăţi efectuate de FC Barcelona în perioada 2001-2018, în valoare totală de 7,3 milioane de euro, către firme deţinute de fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania (1993-2018), Jose Maria Enriquez Negreira.

FC Barcelona a negat în februarie orice fapte ilegale, precizând că banii au fost plătiţi pentru un consultant extern, care a furnizat ''rapoarte tehnice legate de arbitraje'', o practică destul de comună printre cluburile profesioniste.

Negreira era responsabil cu evaluarea arbitrilor, dar nu s-a găsit nicio probă că i-ar fi plătit pentru a influenţa rezultatele meciurilor.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!