VIDEO Lionel Messi, la Barcelona din vară? Tatăl argentinianului, răspuns fără echivoc

Lionel Messi fc barcelona Jorge Messi PSG Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 19:53
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 19:53

Lionel Messi (35 de ani) nu a ajuns la un acord cu PSG pentru prelungirea contractului scandet în vară, iar viitorul starului argentinian este incert, cel puțin pentru moment.

Miercuri seară, L'Equipe a scris că Jorge Messi, tatăl și agentul lui Leo, nu a ajuns la un acord cu conducerea lui PSG pentru prelungirea înțelegerii scadente în vară. Totuși, negocierile dintre cele două părți vor continua, parizienii fiind optimiști că vor reuși să obțină semnătura campionului mondial.

Jorge Messi: "Nu există nicio ofertă pentru Leo de la Barcelona. Nu cred că va reveni"

Jorge Messi s-a întors miercuri seară la Barcelona, după negocierile purtate cu PSG la Paris, iar mai mulți fani ai catalanilor au început să spere că Leo Messi s-ar putea întoarce pe Camp Nou.

Vizita lui Jorge Messi la Barcelona s-a încheiat rapid, iar în această seară a plecat deja din Catalonia. Tatăl fotbalistului a fost întâmpinat pe Aeroportul El Prat de jurnaliștii publicației catalane Sport și l-au întrebat dacă fiul său ar putea reveni pe Camp Nou.

"Nu cred că Leo va juca pentru Barca din nou. Condițiile (n.r - pentru revenirea lui Messi) nu sunt îndeplinite. Nu am vorbit cu Laporta și nu există nicio ofertă", a spus Jorge Messi.

Motivul pentru care Lionel Messi refuză să semneze prelungirea cu PSG

Deși PSG nu are de gând să cedeze și chiar ar urma să fie programată o nouă întâlnire între cele două părți, peste câteva zile, Messi pare tot mai dispus să plece de la Paris în această vară.

Publicația catalană Sport scrie că motivul pentru care campionul mondial cu Argentina refuză să își prelungească înțelegerea cu un an ar avea legătură cu partea financiară. PSG și-ar dori să îi reducă salariul lui Messi din cauza regulilor privind fairplay-ul financiar.

"Leo Messi, prin reprezentații săi, nu ar fi acceptat oferta de prelungire pe un an din cauza impunerii unei reduceri salariale cauzată de posibilele probleme cu fairplay-ul financiar ale clubului, astfel că nu vrea să semneze înțelegerea. PSG nu consideră subiectul închis și încearcă deja să programeze o nouă întâlnire cu agentul fotbalistului", a scris sursa citată.

În 2021, după sosire lui Messi la Paris, L'Equipe scria că argentinianul va încasa 110 de milioane de euro în cazul în care va rămâne timp de trei sezoane (cele două stabilite clar, dar și cel opțional).

Remunerația ar fi fost împărțită astfel: 30 de milioane de euro în primul sezon și 40 de milioane de euro în fiecare dintre următorele două. Totuși, PSG ar fi fost forțată să schimbe termenii financiari pentru anul opțional, motiv pentru care ar fi apărut și neînțelegerile legate de acceptarea prelungirii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!