Motivul pentru care Lionel Messi refuză să semneze prelungirea cu PSG + cele două variante de echipă pe care le are acum

Lionel Messi fc barcelona Inter Miami PSG Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 00:00
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 00:00

Lionel Messi și PSG nu au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului scadent în vară, după întâlnirea de astăzi dintre tatăl fotbalistului și conducerea clubului francez.

După mai multe luni în care prelungirea înțelegerii lui Messi părea doar o chestiune de timp, lucrurile au început să se complice pentru PSG în ultima perioadă. L'Equipe a scris, miercuri, că Jorge Messi și directorul sportiv Luis Campos s-au întâlnit la o zi după meciul cu Bayern (0-1), iar părțile nu au ajuns la un acord.

Motivul pentru care Lionel Messi refuză să semneze prelungirea cu PSG

Deși PSG nu are de gând să cedeze și chiar ar urma să fie programată o nouă întâlnire între cele două părți, peste câteva zile, Messi pare tot mai dispus să plece de la Paris în această vară.

Publicația catalană Sport scrie că motivul pentru care campionul mondial cu Argentina refuză să își prelungească înțelegerea cu un an ar avea legătură cu partea financiară. PSG și-ar dori să îi reducă salariul lui Messi din cauza regulilor privind fairplay-ul financiar.

"Leo Messi, prin reprezentații săi, nu ar fi acceptat oferta de prelungire pe un an din cauza impunerii unei reduceri salariale cauzată de posibilele probleme cu fairplay-ul financiar ale clubului, astfel că nu vrea să semneze înțelegerea. PSG nu consideră subiectul închis și încearcă deja să programeze o nouă întâlnire cu agentul fotbalistului", a scris sursa citată.

În 2021, după sosire lui Messi la Paris, L'Equipe scria că argentinianul va încasa 110 de milioane de euro în cazul în care va rămâne timp de trei sezoane (cele două stabilite clar, dar și cel opțional).

Remunerația ar fi fost împărțită astfel: 30 de milioane de euro în primul sezon și 40 de milioane de euro în fiecare dintre următorele două. Totuși, PSG ar fi fost forțată să schimbe termenii financiari pentru anul opțional, motiv pentru care ar fi apărut și neînțelegerile legate de acceptarea prelungirii.

Inter Miami și FC Barcelona, variantele lui Lionel Messi dacă nu continuă la PSG

Ziarul francez susține că, în cazul în care Messi va refuza definitiv ideea de a rămâne la PSG, destinația probabilă a atacantului va fi Inter Miami, formație din MLS condusă de David Beckham, despre care s-a scris în mai multe rânduri că ar fi atrasă de o astfel de lovitură de imagine.

Interesul pentru o astfel de mutare ar fi reciproc. Messi și familia sa ar fi atrași de ideea de a se muta în Statele Unite ale Americii, mai scriu francezii.

Pe lângă Inter Miami, varianta Barcelona nu ar trebui să fie scoasă din calcul, susține Sport. După 21 de ani la clubul catalan, Messi s-ar putea întoarce, însă până în momentul de față nu au existat pași concreți în această direcție.

"Leo ar priorizita plecarea în MLS, însă nu i-ar închide ușa nici Barcelonei. Totuși, până acum nu au existat discuții. Din punct de vedere sportiv și al familiei, pune pe primul loc Miami în cazul în care va continua la Paris", au scris catalanii.

  • 15 goluri și 14 pase decisive a reușit argentinianul la PSG în cele 26 de meciuri din acest sezon
  • 10 august 2021 este data la care Messi a semnat cu PSG și a părăsit FC Barcelona după 21 de ani
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!