Spania

Laporta aruncă bomba: „Am sperat că Messi va juca gratis!”

Joan Laporta a vorbit despre plecarea lui Messi de pe Camp Nou. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 14:03
Data actualizarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 14:13

Lionel Messi (34 ani) a plecat în această vară de la FC Barcelona. Starul argentinian a părăsit clubul catalan după 21 de ani, fiind cooptat de gruparea de pe Camp Nou de când aveam 13 ani. 

Cu toate că Laporta a dat asigurări că Messi va semna prelungirea contractului cu Barcelona, deținătorul a șase Baloane de Aur nu a mai putut fi păstrat din cauza plafonului salarial impus de La Liga și datoriilor pe care clubul catalan le-a acumulat în perioada pandemică. 

  • Messi

Însă președintele Barcelonei a dezvăluit ca a sperat că Messi va continua să joace gratis pe Camp Nou, cu toate că legile din Spania susțin că orice contract nou nu poate fi redus mai mult cu 50% decât precedentul.

Laporta: „Messi avea ofertă de la PSG încă dinainte de a părăsi Barca”

„Messi va intra în istoria Barcelonei ca cel mai bun jucător din toate timpurile, iar eu aș vrea să mențin această idee. Toate informațiile indică spre faptul că Messi avea oferta de la PSG încă dinainte de a părăsi Barcelona. Când a venit momentul să iau decizia, am considerat că fac ceea ce este mai bine pentru Barca. 

Am sperat că va exista o schimbare și că va spune că va juca pe gratis, dar nu ne putem gândi că un jucător de calibrul său ar face asta. Avem o relație foarte bună.

Am primit concluziile auditului financiar, iar invesiția în Leo ar fi reprezentat un risc. Barca este deasupra lui Messi și oricărei alte persoane. Am făcut un efort, dar pentru a avea o marjă salarială ar fi trebuit să acceptăm o operațiune nerealizabilă, acordul La Liga - CVC”, a precizat Laporta, conform Marca. 

Fără Messi în echipă, după 7 etape, Barcelona se află pe locul 9 în campionat, cu 12 puncte, la 5 puncte în spatele liderului Real Madrid. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies