Fotbal extern

Legendarul jucător al Angliei se înclină: „Maradona și Messi joacă un 'alt sport', nu există comparație cu Cristiano”

Gary Lineker (60 ani) și-a arătat încă o dată admirația pentru unii dintre cei mai importanți fotbaliști din istorie. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 11:26
Data actualizarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 11:28

Legendarul atacant al naționalei Angliei, jucător și la Barcelona în anii '80 a vorbit despre admirația pe care o are față de Diego Maradona și Leo Messi, argumentând de ce crede el că cei doi sunt de departe doi dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Mai mult, raportându-se la stilurile lor, Lineker a spus despre cei doi că jucau un 'alt sport'. 

Întrebat dacă i se reproșează în Anglia că este fan al lui Maradona și Messi, în contextul rivalității dintre Anglia și Argentina, după scandalul pornit în urma Campionatului Mondial din 1986, când legenda Maradona a înscris celebrul gol cu mâna în poarta britanicilor, Lineker a avut un răspuns sincer. 

  • Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

„Sunt doi argentinieni, e adevărat, însă motivul dragostei față de ei e simplu: iubesc fotbalul și ceea ce ei au oferit jocului, nu a făcut-o nimeni. Fără să îi compar, ambii au făcut lucruri pe care restul muritorilor nu ni le-am putut imagina. 

Ei ne-au adus fericire. Au fost alți jucători mari, precum cei doi Ronaldo, de exemplu, însă îi consider mai mult drept marcatori incredibili. Diego și Leo, făceau, și fac, în fiecare meci, două sau trei lucruri pe care nici eu, și mai nimeni nu a reușit să le facă în întrega carieră. Ei joacă un 'alt sport'”, a spus Lineker pentru Marca

Diferențele dintre Messi, Maradona și Ronaldo

Totodată, fostul atacant a vorbit despre diferențele care îi deosebesc pe Maradona și Messi, raportându-se și la comparația care a împărțit lumea fotbalului în două, dintre fostul jucător al Barcelonei și Cristiano Ronaldo.

„Cu Diego m-am întâlnit de multe ori. Avea o personalitate impunătoare, Leo e mai timid. Însă, pe teren, nu am văzut niciodată doi jucători atât de mari. Câteodată, lumea se ia de mine când spun că Messi este mai mult decât Cristiano. Și pe mine mă încântă Ronaldo. Îl respect mult, e și el un jucător gigantic..însă părerea mea sinceră și onestă este că nu există comparație în ceea ce îl privește pe cel mai bun. Pentru lucrurile pe care le face Leo. Mă doare să îi compar, deoarece ambii sunt extrem de mari”, a spus fostul jucător. 

Ironiile la adresa lui Messi

Recent, Lineker i-a ironizat pe contul său de Twitter pe cei care au spus despre Messi că nu ar putea face față într-un campionat precum Premier League, iar acum și-a explicat acțiunile, argumentând de ce crede că argentinianul s-ar descurca în cel mai puternic campionat al Europei. 

„E o părere stupidă, faptul că unii cred, în Anglia, Leo nu ar putea să triumfe în țara mea pentru că e un campionat mai fizic. E atât de stupidă încât o contracarez cu o singură cifră: Leo a înscris în Europa 27 de goluri în 35 de meciuri împotriva echipelor din Premier League. Ceva istoric. 

Cred că dpar doi sau trei jucători depășesc acest record, jucând în Permier League în fiecare duminică. Există mulți fanatici englezi care au senzația că doar Premier League este un campionat de top, că restul campionatelor sunt mai slabe, unde e mai ușor să triumfezi”, a puntat expertul La Liga. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies