Spania

Decizia radicală luată de una dintre cele mai importante grupări a fanilor Barcelonei. Protest de amploare în Catalunia

FC Barcelona a fost eliminată din Europa League, returul de pe Camp Nou cu Eintracht Frankfurt fiind marcat de invazia fanilor nemți.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 18:39
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 18:46

Meciul de pe Camp Nou s-a remarcat printr-o situație de-a dreptul neobișnuită. 79.468 de persoane s-au aflat pe stadion, însă peste 30.000 dintre ei erau fanii lui Eintracht, în ciuda faptului că ei aveau alocate doar 5.000 de bilete. 

Jucătorii Barcelonei au fost huiduiți de spectatori încă din momentul în care au ieșit la încălzire, după cum a anunțat presa din Spania, iar situația a fost reclamată și de conducerea echipei. 

"Evident, a fost o greșeală, din partea noastră ca și club și asta nu trebuie să se mai întâmple. Am vorbit după meci și am investigat ceea ce s-a întâmplat. Clubul a dat explicații și asta nu trebuie să se mai repede, se lucrează la asta. Jucătorii mi-au spus după meci că nu au simțit că joacă 'acasă' și când vezi o astfel de atmosferă pe stadion, în tribune, ne condiționează când vine vorba de jocul nostru", a spus Xavi, citat de Sport.es.

Decizie radicală a suporterilor catalani

"Garda de Animacio", una dintre cele mai importante grupări de fani a celor de la FC Barcelona, a anunțat că nu va fi prezentă la partida cu Cadiz, în semn de protest pentru ceea ce s-a întâmplat în Europa League.

Prima măsură luată de Barcelona după "invazia germană"

FC Barcelona va vinde doar bilete netransferabile şi nominale în timpul viitoarelor meciuri europene, pentru a evita să aibă un contingent disproporţionat de suporteri adversi pe stadionul său, aşa cum a fost cazul la meciul cu Eintrach Frankfurt. 

"Clubul nu a vândut bilete suporterilor germani şi a adoptat restricţiile disponibile, aşa cum a fost cazul în ultimele şase sezoane. Cei care au cumpărat biletele le-au vândut germanilor", a explicat Laporta, înainte de a aminti că biletele disponibile pentru echipa vizitatoare erau 5.000, "conform regulilor UEFA".

Modifică setările cookies