Prima măsură luată de Barcelona după „invazia germană” de la meciul cu Eintracht Frankfurt din Europa League

Barcelona Eintracht Frankfurt Joan Laporta Liga Campionilor Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Aprilie 2022, 14:57
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 11:54

Oficialii Barcelonei schimbă regulile după ce s-au trezit cu 25.000 de germani în tribune la meciul cu Frankfurt din Europa League.

FC Barcelona va vinde doar bilete netransferabile şi nominale în timpul viitoarelor meciuri europene, pentru a evita să aibă un contingent disproporţionat de suporteri adversi pe stadionul său, aşa cum a fost cazul la meciul cu Eintracht Frankfurt. Deşi ar fi trebuit să fie doar 5.000 de germani, la meci au fost peste 25.000.

Învinsă (2-3) joi acasă de Eintracht Frankfurt în returul din sferturile de finală şi eliminată din Liga Europa, FC Barcelona s-a confruntat cu o polemică, din cauza prezenţei masive a fanilor germani pe Camp Nou.

Suporterii catalani nu vor mai primi bilete transferabile

Ca urmare, FC Barcelona va vinde doar bilete netransferabile şi nominale pentru viitoarele sale meciuri europene. Un anunţ făcut de Joan Laporta vineri pe site-ul clubului şi reţelele de socializare. Preşedintele Barçei, invitat să vorbească despre anomaliile observate joi, a oferit câteva detalii, după ce a menţionat o situaţie „ruşinoasă”.

„Pentru acest meci au fost vândute 34.440 de bilete. Au fost disponibile deoarece deţinătorii acestor bilete solicitaseră suspendarea temporară a abonamentului. Aceste bilete au fost puse în vânzare cu anumite restricţii: nu puteau fi achiziţionate cu carduri de credit germane sau printr-o adresă IP germană.

Clubul nu a vândut bilete suporterilor germani şi a adoptat restricţiile disponibile, aşa cum a fost cazul în ultimele şase sezoane. Cei care au cumpărat biletele le-au vândut germanilor”, a explicat Laporta, înainte de a aminti că biletele disponibile pentru echipa vizitatoare erau 5.000, „conform regulilor UEFA”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!