Antoine Dupont Cupa Mondiala de rugby 2023 Franta Incident violent Rugby

FOTO Cupa Mondială de rugby 2023 | Incident violent: Antoine Dupont a fost lovit în față și s-a operat imediat. Ce i-au spus medicii căpitanului Franței

Cupa Mondială de rugby se desfășoară în aceste zile în Franța. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 15:24
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 15:41

Antoine Dupont, căpitanul selecţionatei de rugby a Franţei, a părăsit spitalul în care a fost operat după fractura de maxilar suferită în meciul cu Namibia de la Cupa Mondială 2023 şi s-a întors la domiciliul său din Castelnau-Magnoac, anunţă presa din Hexagon.

În vârstă de 26 de ani, Dupont a ieşit de pe teren în minutul 46 al meciului cu Namibia, câştigat de Franţa cu 96-0, joia trecută la Marsilia, după ce a fost lovit violent la faţă de căpitanul namibian Johan Deysel, care a văzut cartonaşul roşu.

Antoine Dupont a fost operat

El trebuie să respecte acum o perioadă de 10 zile fără efort fizic după intervenţia chirurgicală la care a fost supus vineri la Toulouse, înainte de a reveni în lotul Les Bleus. Franţa va disputa ultimul său meci din Grupa A a Cupei Mondiale pe 6 octombrie la Lyon, împotriva Italiei.

Apoi, în cazul unei calificări aşteptate în sferturile de finală, francezii ar urma să înfrunte, la jumătatea lunii viitoare, una dintre favoritele competiţiei, Africa de Sud, deţinătoarea trofeului, sau Irlanda, ocupanta primului loc în ierarhia mondială. O absenţă îndelungată a lui Antoine Dupont ar reprezenta o lovitură dură pentru Franţa în tentativa sa de câştigare a Cupei Mondiale.

Stafful selecţionatei Franţei speră totuşi să poată conta pe Dupont în sferturile de finală, peste trei săptămâni, când căpitanul Les Bleus ar urma să joace cu faţa protejată de o mască, situaţie în care va avea nevoie de acordul World Rugby.

Agerpres 

VIDEO Florin Surugiu, despre episoadele care l-au călit în sportul cu balonul oval

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!