Cupa Mondiala de Rugby Africa de Sud Handre Pollard Rugby

Cupa Mondială de rugby 2023 | Africa de Sud a chemat de urgență în Franța un jucător celebru

Cupa Mondială de rugby se desfășoară în aceste zile în Franța. România va juca următorul meci contra Scoției, la Lille, pe 30 septembrie, de la 22:00. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 11:54
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 13:22

Handre Pollard, refăcut după o accidentare şi chemat în timpul Cupei Mondiale de rugby din Franţa, urmează să revină pe teren la meciul cu Tonga din 1 septembrie, a anunţat Rassie Erasmus, director de rugby al selecţionatei Africii de Sud.

Pollard a strâns 68 de selecții

Campioana mondială a pierdut sâmbătă derby-ul Grupei B cu Irlanda (8-13) şi din cauza impreciziei executanţilor săi, care au ratat o transformare şi trei lovituri de penalitate.

Pollard (29 ani şi 68 selecţii) nu a fost selecţionat iniţial la Mondialul din Franţa din cauza unei accidentări la gambă contractată în această vară. El a revenit oficial pe teren abia de o săptămână la noul său club Leicester şi a sosit la Springboks înainte de meciul cu Irlanda, dar nu a fost introdus în teren.

''Îi dăm şansa lui Handre de a-şi regăsi ritmul şi vom vedea cum se înţelege cu restul. Tonga va fi un bun indicator pentru a şti cum se descurcă'', a spus Erasmus.

Africa de Sud dispune doar de un singur mijlocaş la deschidere de meserie, Manie Libbok, dar inexactitatea lui în meciul cu Scoţia şi penalităţile ratate cu Irlanda au determinat staff-ul Springboks să forţeze revenirea lui Pollard.

Pollard a fost eroul selecţionatei Springboks în finala de acum patru ani contra Angliei (32-12), când a marcat 22 de puncte din şase penalităţi şi două transformări. 

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!